Märkligt resonemang om bostäder

För mig är det en gåta hur man med dagens bostadspriser kan köpa sitt radhus utan att hamna i en skuldfälla, skriver Lars-Göran Ljunggren.

6 september 2019 04:00

Replik på "Förbud ger inga nya bostäder", 28/8.

På NT debatt besvarar Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden, Ola J Hedin (L), samhällsplaneringsnämnden, samt Daniel Collin, vice ordförande Hyresbostäder Norrköping AB, min debattartikel i NT 22/8 ”Vad menar politikerna?”.

I artikeln bemöter jag trions debattartikel i NT 6/8 om Atriumhusen och om hur bra det är att friköpa husen. Trion påstår, att det är en klassresa för de inblandade och att det gynnar samhället genom rikare medborgare, men också genom skatt och arbetstillfällen. För mig är det en gåta med dagens bostadspriser, hur man kan köpa sitt radhus, utan att hamna i en skuldfälla, såvida man inte ha en mycket god ekonomi för insatsen som krävs. Det är märkligt att Reidar Svedahl med bakgrund av sitt delansvar för 18-miljonerförlusten i Upplev Norrköping och robotutställningen, rekommenderar hyresgästerna att köpa. Det inger inget förtroende.

Påhoppen på mig fortsätter sedan med, att jämföra mina åsikter som medlem i Moderaterna med Nicklas Lundström, Vänsterpartiet, när det gäller mitt engagemang i samrådsgruppen om förtätningen i Vilbergen. En jämförelse som politiskt ligger mycket långt från mina politiska åsikter.

Att jag nämnde, att jag är medlem i Moderaterna NT 22/8 var för att inte bli jämförd med Niclas Lundström (V). Jag har också förklarat varför jag inte skriver med M under min signatur.

Jag har också betonat för samrådsgruppen, att mitt engagemang är som berörd hyresgäst och med mina privata åsikter. Att sedan mitt förhållande till M i Norrköping kunde vara bättre innebär inte, att du Reidar Svedahl ska ta politiska poäng av det.

Slutligen förslaget om att kommunen minskat förtätningen i Vilbergen genom samråd från 1 200 till 650 stämmer inte eftersom detaljplanen upprättad 22/3 2017 medger 700 bostäder.

Lars-Göran Ljunggren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!