Swedbanks kontorschef för Finspång och Söderköping, Göran Bergort, berättar att en del av personalen har varit lika mycket på kontoret som hemma.
Det stämmer väl in på Henry Järvinen.
Någonstans 1983 till 1984 började han jobba på Swedbank i Finspång, så det är klart att det finns en känslodimension när kontoret kommer flytta i vår.
– Kul. Men det är lite vemodigt också. Det är mitt andra hem, jag har jobbat i de här lokalerna sedan jag var 20 år. Det är för stora lokaler idag, det blir lite tomt när vi inte behöver vara så många som när jag började, berättar den mångårige kundrådgivaren på Bergslagsvägen 4 i Finspång.
Han, kollegorna Nelly Hoffrén och Göran Bergort kliver ut från värmen och synar det som ska bli framtidens bank vid entrén till Köpmannen, Vallonvägen 15.
– Vi har fått vara med och tycka till om hur vi vill ha det med lokaler, rum och mötesplatser. Det känns bra, säger Henry.
Swedbank har under en längre tid letat efter lämpliga lokaler i Finspångs centrum. Personalen har trivts, men i takt med den digitala utvecklingen har ytorna helt enkelt blivit för stora.
– Jag vet inte hur mycket det är i kvadratmeter, men vi har en nedervåning också. Den här lokalen är anpassad för hur det var på 1970-talet. Då var det betydligt fler på banken. Nu är vi sju, åtta stycken. Lokalerna är inte riktigt anpassade till verksamheten. Vi har försökt göra om, men vi har kommit till en punkt att vi behöver anpassa den till hur en bank ser ut i idag, säger Göran Bergort.
Någonstans i april–maj kommer flytten ske. Fram tills dess rullar verksamheten på som vanligt.
– Det har skett stora förändringar i bankverksamheten de sista tio åren i Sverige. Men banken är tydlig med att kontorsrörelsen är viktig för Swedbank. I och med vi tecknar nytt avtal känns det att vi kommer vara här långsiktigt, säger Göran Bergort.
Swedbank som fyller 200 år i år, behåller idén med att ha kvar sina lokala kontor.
– USP, unique selling point, brukar man använda som fackterm. Det där beror mycket på vilka beteenden vissa kunder har. En del orter är mer digitaliserade. Det enkla, vardagliga kan man hantera med sina appar och digitala hjälpmedel. Men för de större besluten. Det kan vara att man vill köpa hus, arvsskifte, stöd och råd vissa delar av livet är det viktigare med en kontakt, säger kontorschefen inför den egna flytten.