Låt oss närma oss verkligheten

I en debattartikel beskriver oppositionsrådet Sophia Jarl (M) i målande ordalag hur bedrövligt läget är i Norrköpings kommun och hur illa utsatt den genomsnittlige skattebetalaren är.

Norrköpings kommun 30 mars 2021 20:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

 “Mer skattemedel går till stadens utsatta områden”  NT 25/3

Hon pekar bland annat på hur skolor som inte ligger i utsatta områden missgynnas. Det är också förfärliga brister inom hemtjänsten och på de särskilda boendena. Dessutom är stadens gator fulla av potthål och hon menar att Kvartetten satsar på gatukonst i form av klotter.

 

Sophia Jarl menar att Kvartetten bedrar kommunens invånare då den och även Miljöpartiet hävdar att kommunens överskott 2020 ska gå till insatser inom vård och skola. Hon vet minsann bättre då hon hävdar att våra gemensamma skattemedel koncentreras i socialt utsatta områden. Hon skriver bland annat att de som bor där ska få hjälp att gå på bidrag under mycket lång tid och medelklassens skattemedel ska bidra till att permanenta utanförskap.

 

Sophia Jarl - din roll som oppositionsråd är att granska Kvartettens politik. Tyvärr går du väl långt i dina påståenden. Som före detta aktiv moderat politiker och med 15 års erfarenhet som lärare i socialt utsatta områden med stor invandrad befolkning vet jag bestämt hur viktig uppgift politiken har – läs alla partier – vad gäller att stödja utvecklingen i dessa områden. Man lyckas med en hel del. Hur skulle det annars blivit för dem som bor där och för oss andra som inte bor där? 

 

Du har rätt i att våra brukare i hemtjänsten och på särskilda boenden träffar flera vårdare under en vecka. Men även för de flesta brukare fungerar det ganska väl. Du måste inse att en undersköterska kan inte vara i tjänst hela dygnet, har rätt att vara sjukskriven och att ha semester. 

 

Sophia Jarl – din debattartikel beskriver kommunens verklighet i för svarta ordalag även om du som oppositionsråd har som uppgift att opponera. Jag råder dig att som politiker betänka hur kommunens alla invånare ska få ett hyggligt liv.

 

Marianne Wiegert

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Planen: Det vill de styrande satsa på i Norrköping

Norrköping

"Vi förbereder oss för ett väldigt allvarligt scenario"

Insändare

Insändare: Varför ha belysningen tänd på dagen?

Norrköpings kommun

Här kärleksbombar barnen vårdpersonalen

Norrköpings kommun

Desperata föräldrar söker hennes hjälp

Visa fler