Efter debuten - han hyllar IFK-stjärnorna

I den 78:e minuten kom det första allsvenska inhoppet. "Nu har jag börjat på något stort, det är det jag hoppas", sa IFK-mittfältaren Manasse Kusu efter debuten.

Norrköpings kommun 22 september 2019 08:00

Han har snuddat vid A-laget ett par säsonger nu. Speltiden har kommit i Sylvia men han har fått träna regelbundet med IFK-truppen.

Mot Örebro kom belöningen.

– Det var kul, jag har tänkt på det här och jobbat för det. Så nu är jag glad, sa Kusu själv när han kom ut i den mixade zonen på Östgötaporten.

 

Han var involverad i några situationer och var på det stora hela bra under de tolv minuter plus tillägg han fick på planen. 

– Jag är nöjd, men det där skottet är jag inte nöjd med. Jag skulle ha gjort mål, men det blev inte så, sa Kusu om när han fick läget men bollen gick en bit över ribban.

Trodde du att du skulle få komma in idag?

– Jag hade ändå en tro på att jag skulle få det, i slutändan är det de (tränarna) som bestämmer men jag hade den känslan.

Hur mycket slit har det varit för att komma till det här läget?

– I början var det lite jobbigt, man behöver komma in i det här. Jag var van vid att ha skolan, träffa vänner och träna på kvällen med Sylvia. Här var det inte så. Det har handlat om att vakna tidigt, äta rätt och allt sådant. Jag  har fått mycket hjälp av Fransson (Alexander) och "Totte" (Christoffer Nyman) som är rutinerade, svarade Kusu och fortsatte:

– Det var en liten dipp för mig ett tag, jag var inte i form och tänkte mycket. Jag snackade med Jens (Gustafsson) också och han försökte förklara för mig att det handlar om att ha tålamod och att det skulle komma. Alla i A-laget har hjälpt mig. Jag ska inte säga att jag har slitit men det har varit lärorikt.

Hur ser du framåt nu?

– Nu har jag börjat på något stort, det är det jag hoppas i alla fall. Vi får se, men jag hoppas att jag får spela mycket här. 

 

Managern Jens Gustafsson var nöjd med att matchen blev sådan att han kunde ge både Pontus Almqvist och Manasse Kusu speltid på slutet vid ställningen 3–0.

– Det är väldigt bra för oss att kunna få in våra yngre spelare. Manasse gjorde det ganska bra. Blickar vi tillbaka är det ett otroligt arbete från många människor som ligger bakom att han skulle kunna vara här idag, först och främst från Manasse själv såklart. Det var väldigt välförtjänt, han har jobbat på bra på träningarna och även i Sylvia. Vi kommer att se mer av honom inom kort, sa Gustafsson.

Matchen hade han samma bild av som de flesta. Efter en seg inledning tog IFK över helt och vann tämligen klart till slut.

– Första 30 var vi passiva och såg ängsliga ut. Vi var inte riktigt med och Örebro gjorde det bra. Vi hade svårt att få igång passningsspelet och aktiviteten i vårt lag var lite kass, om jag får uttrycka mig så. Våra resterande 60 minuter var däremot otroligt bra. Jag är väldigt nöjd med dem. Jag har sällan sett IFK så bra som vi var sista 60.

Hur ser du på Sead Haksabanovics form?

– Vi sa redan igår att det kommer att vara svårt att hålla honom borta från målchanser. Efter bortamatchen mot Beer Sheva har han varit alldeles lysande i alla matcher han har spelat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa
IFK Norrköping 2019
Fotboll

Hett stormöte direkt för IFK i premiären

Fotboll

IFK ökar mest av alla klubbar i ny rankning

Fotboll

Anfallaren uppges ha gjort sitt val

Fotboll

IFK:s speldatum klara fram till EM-uppehållet

Fotboll

Uppgifter: IFK jagar norsk publikfavorit

Visa fler
Läs mer
Fotboll

Delade premiärkänslor hos fansen: "Blir en coronapokal"

Fotboll

Förre IFK-forwarden stekhet i sommarfönstret

Fotboll

Målskytt – ändå tung förlust för Anderssons Berlin

Fotboll

Beskeden som får IFK-managern att applådera

Fotboll

DMK har prickat formen – målskytt med högern (!)

Visa fler