I tisdags överaskade vi 15-åriga Hanna med att dyka upp med blommor mitt under hennes lektion. Alla satt som förvånade fågelholkar vid sina bänkar när vi dök upp, och mest förvånad av alla var nog vinnaren själv.
– Det här hade jag verkligen inte väntat mig! Jag hoppades att ni kanske skulle dyka upp någon gång under veckan, men jag trodde aldrig riktigt att jag skulle vinna! När jag såg er utanför klassrummet började hjärtat banka väldigt hårt, sa Hanna, som blev förvånad redan när hon fick beskedet att hon gått till final.
– Jag visste inte att jag gått vidare förrän Aina (vännen på bilden) ringde och skrek "Hanna, du måste kolla i tidningen! Du har gått till final!". Då blev jag riktigt chockad.

Kameran är med överallt
Bilden på vännen Aina Lesse togs en aprildag när vännerna var ute på promenad, men den var först inte ämnad för tävlingen.
– Kameran är med överallt, så vi hade en liten fotopromenad. Aina gör sig så bra på bild. Jag hade tänkt på att jag ville vara med i er tävling, men det var inget jag tänkte på när jag tog bilden, berättar Hanna om fotot.
I år slutar Hanna nian på Kunskapsskolan, och nästa år är det NS-programmet på Haga som gäller för Lindötjejen.
– Jag funderade på om jag skulle välja något med fotoinriktning, men jag bestämde mig för NS för att det är en så bred linje. Det är många kompisar som ska gå där också, säger Hanna.
Är fotograf något du vill jobba som i framtiden?
- Jag har egentligen inte tänkt så långt, men visst skulle jag vilja bli fotograf. Jag älskar att fota! Studiofotograferingen är kanske inte riktigt min grej, men jag älskar att ta ögonblicksbilder där folk rör sig och visar glädje. Så vinnarbilden speglar inte riktigt min normala stil, men den fångade verkligen stundens känsla.
Som förstapris får Hanna ett collage av de bilder hon skickade in till tävlingen, samt presentkort till ett värde av 1000 kronor i butiker hon själv väljer. Men än vet hon inte vad pengarna går till.
– Det har jag inte hunnit tänka på, men jag kommer nog på något.