Zekovics hint om framtiden

Inför fjolårssäsongen bytte Anes Zekovic Uppsala mot Norrköping. Frågan är om det blir en säsong till i Dolphinslinnet? "Vi borde komma fram till ett beslut snart", svarar han.

8 juli 2019 21:55

Norrköping Dolphins har i nuläget två spelare under kontrakt – Tim Schüberg och Jonathan Eriksson. Det har aviserats om att flera nyheter kring truppen är på gång och det ganska snart. Det är inte en allt för vågad gissning att guarden, Anes Zekovic, kommer att tillhöra delfinerna även kommande säsong. Han säger så här när sporten når honom.

– Jag tycker det har låtit värre än vad det är kring läget i föreningen. Jag har haft ett snack med Mikko (Riipinen) och det känns som att det är mycket spännande på gång. Mycket har hänt – men jag tror det kan bli bra ändå, säger han.

Det låter som att du är inställd på att stanna...

– Ja. Jag trivs i Norrköping och sambon trivs också. Vi har haft kontakt kontinuerligt och är i förhandling. Vi borde komma fram till ett beslut snart. Säkert redan i slutet på veckan.

Vad är det som lockar med Dolphins?

– Att de tror på mig och vill ge mig mer ansvar. Man vill vara en av de som har en större roll och det känns som att det skulle kunna bli så, säger Zekovic som hade knappa 20 minuters speltid och 4.8 poäng i snitt per match under fjolåret.

Den 23-årige guarden har inte velat stressa fram ett beslut. Han berättar att det inte saknats alternativ – snarare tvärtom. Flera svenska klubbar har hört sig för om den defensivt skicklige Zekovic som lämnade Uppsala Basket för Norrköping Dolphins inför fjolåret.

– Det är en del som ryckt i mig faktiskt. Jag har haft en dialog med flera svenska klubbar – men jag trivs som sagt väldigt bra i Norrköping.

Vad känner du för egen del kring säsongen som var?

– Jag tog stora kliv defensivt senaste säsongen jämfört med tidigare. Det är jag väldigt nöjd med. Däremot skulle jag gärna ha utvecklats mer på den offensiva fronten. Men det hoppas jag kunna göra kommande säsong, avslutar Zekovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg