Zabel om skadan och Karlskrona

Vita Hästen fick ett tungt skadebesked före träningen på onsdagen. Linus Andersson kan missa bortamatchen mot Karlskrona.

Linus Andersson har varit Vita Hästens stora utropstecken den här säsongen. Forwarden har producerat 21 mål och 13 assist och varit en av hockeyallsvenskans mest omtalade spelare.

På morgonen efter matchen mot Södertälje skickade Vita Hästen upp spelaren för röntgen av hand och handled.

– Han hade ont, då var det bättre att skicka honom till röntgen för att se om det var någonting. Gör det bara ont får han knapra något smärtstillande och köra. Det var bättre att kolla det, sa tränaren Tony Zabel inför nästa match borta mot KHK på fredag.

– Vi får se hur det känns imorgon, svarade Linus på kvällen via ett sms.

 

Karlskrona är ett av tre lag som ligger utanför fortsatt spel idag på 58 poäng, med fem matcher kvar. Bara två poäng upp för att nå ovanför slutspelstrecket. En hygglig motivationsfaktor.

– Det är ett snabbt lag när de kommer nerifrån på banan. De är bra på att vända spelet snabbt. Det har varit jämna matcher hela tiden mot dem, säger Tony Zabel som inte väntar sig någon målfest med marginaler.

– Jämnt mot Björklöven. Jämnt mot AIK. Jämnt mot Södertälje. Det spelar ingen roll vilket lag du möter. I de tre senaste matcherna, Björklöven, Mora och SSK har inledningen på de matcherna varit katastrofala. Igår (mot SSK) var det likadant, säger Zabel som också vill se mer skymning framför motståndarnas målvakt.

Hästentränaren saknar fart i det egna laget och tog en diskussion med spelarna före träningen.

Marcus Eriksson spelar inte mot Karlskrona.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa