Ymer föll i jätterysare: "Gör ont"

Mikael Ymer är utslagen ur Australian Open efter en maratonmatch mot Karen Chatjanov.

Den väldige ryssen blev för svår i den andra omgången och vann med 3–2 i set.

Det gör ont just nu, säger Ymer till Tennisportalen.

23 januari 2020 13:26

Maratonmatchen varade i hela fyra timmar och 34 minuter och slutade för Ymer med förlustsiffrorna 2–6, 6–2, 4–6, 6–3, 6–7.

Det gör ont. Ont som fan. Men jag vet att jag kommer kunna komma tillbaka från det här om någraa dygn och uppskatta att jag spelade bra tennis, säger Mikael Ymer till Tennisportalen.

Efter att ha utklassat japanen Yasutaka Uchiyama i öppningsmatchen följde en betydligt tuffare uppgift för Mikael Ymer i den andra omgången.

På andra sidan nätet stod 16-seedade Karen Chatjanov vars främsta bedrift i grand slam-sammanhang är en kvartsfinalplats i Franska mästerskapen förra året.

Ymer fick också en tuff start mot den nästan två meter långe ryssen som relativt enkelt kunde ta hem första set med 6–2.

Den 21-årige svensken visade dock prov på mer stabilitet i det andra, höll sin serve genomgående och utjämnade efter ett set som återigen slutat 6–2, den här gången till Ymers favör.

Utjämnade igen

Men det här var en match med flera ansikten.

När självförtroendet borde ha varit aningen sargat hos Chatjanov körde han i stället över Ymer i tredje och gick fram till en snabb 5–1-ledning. Ymer brejkade tillbaka, men föll ändå till sist med 4–6.

Då var det dags för en ny scenförändring. Ymer spelade för sin existens i grand slam-turneringen – och gjorde det med framgång. Svensken utjämnade ännu en gång när han tog hem det fjärde setet med 6–3.

I femte ledde Ymer med 6–5, men lyckades inte skaffa sig matchboll. I stället krävdes det ett så kallat supertiebreak, där först till tio poäng vinner, för att skilja spelarna åt.

Föll i tiebreak

Väl där gick Ymer fram till ledning med 8–6 och var bara två bollar ifrån sin karriärs största framgång.

Men då svarade Chatjanov med att vinna fyra raka poäng – och därmed matchen.

Jag kanske blev lite passiv vid ledning 8–6 i supertiebreaket, jag hade kunnat ligga på lite mer i stället för att vänta på hans misstag.
Jag vet inte om det var för att jag såg mållinjen eller för att jag blev trött. Min serve svek mig helt. Det gör ont och det kanske hade sett annorlunda ut om jag hade servat som jag gjort tidigare i tävlingen och åtminstone fått en gratispoäng per game, säger Ymer, som medger att benen var tunga i supertiebreaket efter den långa matchen.

En sak är bestående: att han inte tog vara ledningen dessförinnan.

Jag är nöjd med det mesta men det enda som grämer mig i efterhand är gamet från 6–5. Jag byggde upp det så bra vid 5–5 och lyckades vara på bollen och göra det jag ville göra.

Mikael Ymer lämnar Australian Open, men han gör det med 128 000 australiska dollar i prispengar, motsvarande 836 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT