Den mållösa poängen

Det här var en match i den allsvenska kvällen vid vår södra promenad, när ett lag ville så mycket, men inte kunde och ett annat lag, som inte ville alls.

25 september 2014 22:18

Därför slutade IFK Norrköping-Kalmar FF 0­-0.

Matchen var, stundtals, lika underhållande som en omstart på datorn.

IFK Norrköping försökte hitta vägar och luckor i den röda muren för mål och viktiga poäng, men saknade förmågan, kunskapen och skickligheten att göra det. Det var visserligen nära två-tre gånger om, men både Rawez Lawan och Emir Kujovic träffade ribban och Alexander Franssons skott smet precis över.

Jag satt och väntade på ett lätt desperat och ursinning offensiv mot slutet, men rädslan över att tappa den poäng man hade var för stor.

Det är möjligt den här poängen blir avgörande så småningom, men jag kan inte låta bli att förvånas över att inte fler spelare klev in och tog kampen som om hela deras kontrakt hängde just på den här matchen i den 25:e omgången.

Var och en av de 90 minuterna under resten av hösten kommer bara handla om det.

Den som vill mest, vågar mest och ger mest får spela i allsvenskan 2015.

Att IFK Norrköping lyckades hålla nollan igen var väl bra, men i ärlighetens namn ställdes inte målvakt Marcus Sahlman och försvaret på några större prov och utmaning. De få gånger Kalmar försökte styrde man i alla fall undan.

Kalmar FF var annars, utan minsta tvekan, det absolut tråkigaste laget, som spelat på Nya Parken i Norrköping på mycket, mycket länge. Det är möjligt gästarna var sårbart av en längre tids mindre lyckade matcher, men någonstans har man väl en skyldighet för varumärket, klubbmärket och fotbollen. Deras läge i tabellen är ju inte direkt särskilt allvarligt...

Det här var inget annat än 90 minuters ointressant fotboll från smålänningarnas sida.

Att målvakten Ole Söderberg hade mest tid med bollen (det kändes i alla fall så) gav en vink om Kalmars offensiva intressse.

Under fem minuter i mitten av den andra halvleken tog det 23, 25 och 26 sekunder från att bollen rullat över linjen innan smålänningarna lyckades sätta den i spel igen.

Om domaren Mohammed Al-Hakim från Köping lagt till rätt tid så hade han förmodligen inte blåst av förrän vid midnatt.

Å andra sidan kom tränaren Hans Eklund och hans startelva hit för att ta med sig den poäng man hade före avspark. Det lyckades man ju med så något får man ge laget och föreningen, men man kan ju alltid hoppas de bjuder de 15-talet rödvita supportrarna på entrén nästa gång.

Att de två lagen delade på poängen var väl en sak, men fotbollen förlorade.

Det kunde inte ens det kommande dramat med fem rysliga omgångar kvar av 2014 rädda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!