I somras var William Svensson med på stora EM för första gången och reste hem från Tyskland med två guld i bagaget; ett i lag och ett individuellt. Nu är 18-åringen uttagen till Team Sweden för första gången.

– Patrick Backe (förbundskaptenen) ringde och berättade det för mig och det var skönt. Det var ändå ett besked jag väntade mig efter EM. Det känns kul att få vara med och hänga med de grabbarna lite mer, säger William som inte kom med i Team Sweden förra året men blev uttagen till EM-truppen i alla fall.

– Bruttotruppen på 10–12 spelare i Team Sweden är till för att träna och tävla tillsammans för att komma ihop sig som lag inför kommande mästerskap. Sen tas sex spelare ut till EM-laget, berättar William vidare.

 

Förbundskaptenen Patrick Backe har även tagit ut Vimmerbys Jesper Svensson som spelar i Team Pergamon och Williams lagkamrat i BK Kaskad; Filip Wilhelmsson.

"De är alla seriösa killar, med både erfarenhet och meriter", säger Backe om sina uttagna spelare till swebowl.se.

I höst väntar ett storläger i Malmö där herrlandslaget, damlandslaget och U-21-landslaget kommer att träna tillsammans.

– Jag kan nog inte vara med på det lägret eftersom jag är i Frankrike och spelar på Europatouren då. Däremot kommer jag att åka med Team Sweden till tävlingen i Helsingfors i januari som går i samma hall som EM spelas i. Det ser jag fram emot.

Närmast väntar dock elitseriepremiär med BK Kaskad i helgen då de tar emot IS Göta.