Wallberg har flera medaljchanser i SM

"Amerikanerna" får inte åka hem. Det påverkar NKK:s målsättning inför SM.

Sara Wallberg är medaljkandidat för NKK i SM.

Sara Wallberg är medaljkandidat för NKK i SM.

Foto: Christer Andersson

Simning2019-11-12 07:00

Munktellbadet i Eskilstuna är platsen för kortbane-SM onsdag till söndag den här veckan, med juniorloppen på förmiddagarna och seniorfinalerna på kvällstid.

För Norrköpings Kappsimningsklubb blir det en något mindre SM-trupp än vanligt med endast fem simmare till start.

– Den här gången får vi inte hem våra ”amerikaner”, Hampus Lovinge och Marcus Forsgren. Tyvärr ville inte deras tränare släppa hem dem, eftersom de har viktiga universitetstävlingar där samtidigt. Det blir nu en lite mindre trupp i år, jämfört med inne-SM 2018. En av våra tjejer blev dessutom sjuk i körtelfeber, vilket gör att vi även tappar en lagstart, berättar NKK:s tränare Håkan Hertzman.

Kvintetten från Norrköping blir Anton Jansson, 27 år, som ska simma 50 och 100 meter bröst, Sara Wallberg, 20, simmar 50, 100 och 200 bröst samt 50 fritt, Victor Lovinge, 19, på 50 och 100 rygg, 50 fjäril, 50 fritt och 50 bröst, Ella Lindroth, 18, på 50 och 100 bröst samt Emil Kernen, 17, på 50, 100 och 200 rygg.

Klubbens totala SM-målsättning – senior- och junior – är satt till två medaljer och fem finaler.

– När det gäller stora SM är Sara Wallberg en av fem medaljkandidater på alla tre bröstsimdistanser. Fjolåret var ju succéartat för henne med ett silver och ett brons på SM. Sara är fortfarande junior, så självklart är hon het medaljkandidat även på JSM. Det är i stort sett samma tjejer som gör upp om det på SM och JSM. I JSM-sammanhang är även Emil Kernen finalaspirant, säger Hertzman.

NKK-tränaren Håkan Hertzman.
NKK-tränaren Håkan Hertzman.
Karta: Medley Centralbadet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!