VM-medaljören från Norsholm

Guld och brons i kraftmätningen. Pia Kind från Norsholm kunde summera ett närmast perfekt VM i Kanada.

20 oktober 2017 16:06

OCR är en snabbt växande sport världen över. Det handlar om att ta sig igenom hinderbanor så snabbt som möjligt. Pia Kind från Norsholm gjorde det på bästa tänkbara sätt i VM i Ontario, Kanada.

Nyligen kom hon hem med ett VM-guld från 15-kilometersbanan med 43 hinder i klassen 40-44 år, och brons från sprintbanan över tre kilometer med drygt 15 hinder att passera i 40-49 år.

– Det är rejält utmanande men samtidigt jättekul. På långa banan var det 15 kilometer löpning upp- och nedför en skidbacke, närmast ren klättring i lera. Jag klarade alla hinder på första försöket vilket närmast är ett måste. Om det krävs för många försök orkar man inte till slut, säger Pia.

Vilken typ av hinder kan det handla om?

– Man kan få bära sandsäckar, en i varje arm, uppför en backe, det kan vara repklättring, armgång, ringar, balanshinder eller krypa under taggtråd. Den här VM-banan var riktigt tuff, det blir svårt att hålla mjölksyran borta under så lång tid, säger Pia.

Hon klarade alla hinder längs den långa banan på två timmar och 40 minuter. Med det var hon blott 20 sekunder före Lisa Joulin, också från Sverige.

– Det var en ramp och en kort löpsträcka mellan oss till slut. Lisa var annars i ledningen mer än halva loppet. Det var en rejäl kamp, men samtidigt pushar vi varandra när det är jobbigt och trögt, säger Pia.

I EM i somras blev hon fyra, nu i VM nådde hon alltså upp på prispallen. Det var Pias första internationella medaljer i sporten, som hon har satsat rejält på lite mer än ett år.

– Jag har hållit på med gymnastik och cirkus sen jag var liten och älskar att hoppa och klättra. Hinderbanor passar mig. Det är bra att vara löpstark men samtidigt måste man orka lyfta minst sin egen kropp.

Väl hemma igen gratulerades världsmästaren av både vänner och kollegor.

– Jag möttes av både bubbel, fika, bullar och frukt, säger Pia glatt.

Det var hon väl värd efter kraftproven i Kanada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander