Zabel efter förlusten: "Vi var bättre"

Det fanns inte mycket att klaga på, förutom resultatet. "Jag tycker att vi skulle vinna, vi var bättre idag", sa Vita Hästen-tränaren Tony Zabel.

Det var på papperet en tuff bortamatch, kanske en av årets svåraste. Men Vita Hästen stod upp och gjorde det bra, även om det inte räckte till någon poäng.

Tony Zabel var dock mest av allt nöjd. Inte med resultatet förstås men med mycket annat. 

Han sa:

– Det var två bra lag som var strukturerade. Vi hade behövt få in något mål tidigare för att få lite energi men det var en tät och bra match.

 

Vita Hästen vann skotten och tryckte på en del efter en tuff start på kvällen i A3 Arena. Men det var svårt att överlista vasse Joe Cannata i hemmakassen.

Hästen försökte.

Filip Cruseman hade läget.

Jesper Samuelsson också.

Erik Borg anförde en riktigt vass fjärdekedja med Simon Krekula och Arvid Degersted och kunde också ha gjort något mål. Men det ville sig inte.

– Jag är besviken på att vi förlorade. Jag tycker att vi skulle vinna, vi var bättre idag. Sedan var det ett jäkla bra lag vi mötte men jag tycker att vi hanterade det på ett riktigt bra sätt. Inget av lagen skapade egentligen så många jättelägen, summerade Tony Zabel.

Det låter som att du är nöjd med mycket?

– Ja, men som jag sa till grabbarna efteråt. Om vi är på den här nivån match efter match efter match, då kommer vi tillbaka det här senare under säsongen. Ser vi ut så här så är vi bra, och för det är jag glad för grabbarnas skull. 

 

Vita Hästen fick en tidig uppförsbacke. Arvid Aronsson skulle spela upp en puck som tog olyckligt på Justin Crandalls skridsko och studsade fram till en helt fri Alex Hutchings.

Det tog 56 sekunder.

Sedan satt 1–0 bakom Viktor Kokman.

– Jag såg reprisen på det och den tog olyckligt på skridskon där. Men visst kunde vi fått undan pucken snabbare och enklare, det var lite snöpligt, sa Zabel.

Men Vita Hästen repade sig från det och jobbade sig in i matchen. Efter en mållös andra period kunde dock Fredric Andersson göra 2–0 i powerplay med drygt sju minuter kvar. Vita Hästen gick dock för det och tog ut Viktor Kokman. Då kunde Jens Holmström sätta reduceringen men närmare kom man inte.

– Vi tog ut målvakten med fyra minuter kvar och gick för det. Man kunde se att alla var på och jag tycker vi var värda minst en poäng där.

Ändå en skön känsla att ni är med och kan mäta er med ett av seriens bästa lag så här långt?

– Det ska vi vara nöjda med, det är bara att titta på vilka spelare de har i sitt lag. Men vi känner att vi kan vara på den här nivån och förhoppningsvis kan vi spela så även mot Mora på fredag. 

Då har Vita Hästen chansen att även få med sig något i form av poäng. 

 

Tidigare har ofta de första kedjorna drivit laget framåt men i Umeå fanns det en del andra att lyfta fram. Tony Zabel konstaterade också det.

– Tredje kedjan med Anton Johansson och Kevin Elgestål slet bra. Och fjärde jobbade också hårt med Krekula (Simon), Arvid Degerstedt och Erik Borg. 

Matchfakta

BjörklövenVita Hästen 21 (10, 00, 11)

Första perioden: 1–0 (0.56) Alex Hutchings (Justin Crandall). Andra perioden: –. Tredje perioden: 2–0 (12.52) Fredric Andersson (David Lindquist, Justin Crandall), spel 5 mot 4, 2–1 (18.23) Jens Holmström (Linus Andersson). Skott: 25–29 (7–5, 8–10, 10–14). Utvisningar, Björklöven: 2x2 minuter. Vita Hästen: 3x2 minuter. Publik: 3 576.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa