Vita Hästen lånar forward från SHL

Från bortamatch med Örebro till Vita Hästen-träningen morgonen efter. "En chans att få mer istid", säger Viktor Lodin.

Viktor Lodin kommer från SHL-spel med Örebro.

Viktor Lodin kommer från SHL-spel med Örebro.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-11-15 13:28

Det går snabbt i hockey. I torsdags lånades backen Wilmer Lindblad ut till sin förra klubb Enköping, till och med grundseriens slut i hockeyettan i december.

Dagen därpå hade Hästen fyllt på med ett annat lån, fast på forwardssidan. 20-årige leksingen Viktor Lodin, som har hållit till i Örebro sedan hockeygymnasiet, ansluter till laget. 

Lodin fanns med på fredagsträningen och är redo att spela redan på söndag borta mot Karlskrona. 

– Det blev klart 30 minuter innan vi skulle sätta oss på bussen och åka ner till Frölunda i går. Jag åkte med som 13:e forward. Vi kom hem runt två i natt och sen tog jag tåget hit klockan sex i morse. Det blev inte så många timmars sömn men det är kul att vara här, säger Viktor Lodin efter träningen i Himmelstalundshallen.

Hade du något att säga till om med utlåningen?

– Det här är något vi har snackat om, både klubben och jag. Det är en chans att få mer istid.

Vad säger du om laget och nivån här efter en träning?

– Det är kul. Det går ju fort även om jag inte har så mycket koll på hur de vill spela. Det får vi gå igenom sen men det känns bra.

Är det några spelare du har koll på sedan tidigare?

– Ja. Anton Johansson, Degerstedt och Aronsson har jag spelat med tidigare. 

Viktor Lodin, son till Leksandsprofilen Hans Lodin, lämnade hemorten när det blev dags för gymnasium. I Örebro står han uppsatt på 41 SHL-matcher i fjol och 13 i höst.

– Jag känner att det var ett bra beslut för mig att lämna Leksand och få starta lite på nytt. Det var bara bra för mig att testa något nytt.

Vad kan du bidra med till Vita Hästen?

– Mycket fart och skridskoåkning. Jag är en kreativ spelare framåt och jobbar hårt över hela banan, beskriver Viktor Lodin.

Tränaren Tony Zabel säger så här om lånet:

– Jag fick en förfrågan om vi var intresserade och det är en bra spelare. En stor pjäs, skicklig, bra skridskoåkning. Han har inte spelat så många minuter i SHL och han är inte så matchvan men man ser redan på träning att det är en bra spelare. Jag känner att jag vill ha konkurrens i laget så att vi sätter lite press på varandra. Om alla är friska har vi 15 forwards.

I nuläget är dock inte Patrick Blomberg att räkna med, som just nu genomgår hjärntrappan för andra gången i höst.

På plussidan, jämfört med Mora-matchen, kunde i alla fall både Jens Hellgren och Jacob Spångberg träna för fullt under fredagen. Småskadade Oliver Nordberg höll till i gymmet.

Viktor Lodin kommer från SHL-spel med Örebro.
Viktor Lodin kommer från SHL-spel med Örebro.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!