Vita Hästen förlorade - efter 28 (!) straffar

Vita Hästen dominerade och sköt. Men så många mål blev det inte. Och Tingsryd kunde ändå sno åt sig bonuspoängen via 2–3 i straffdramat i Himmelstalundshallen.

Joakim Hälleström spräckte nollan för Vita Hästen.

Ishockey2019-10-30 21:40

Vita Hästen kommer från en tyngre period där laget haft svårt att knyta ihop insatserna till segrar och poäng. Borta mot Timrå senast var spelet bitvis ganska bra men ändå blev det förlust (straffar) i slutändan.

Hemma i Himmelstalundshallen hade laget bara tagit två trepoängare på de första sju försöken.

Därför var det knappast för mycket sagt att laget var i behov av en trea mot Tingsryd.

Det positva för laget före matchen var att Patrick Blomberg var klar för spel efter sin hjärnskakning som gjort att han missat alla matcher i hockeyallsvenskan hittills. Han var också ganska pigg i inledningen där Vita Hästen, utan sin sjuke skyttekung Linus Andersson, dominerade den första perioden utan att få till den riktiga spetsen.

Filip Cruseman hade ett läge mitt framför målet och Hästen skapade en del.

Dock utan att få in någon puck.

Tingsryd? Skapade i princip ingenting så när laget väl fick ta ledningen med sekunder kvar av perioden kändes det minst sagt ologiskt. Och det var hemmalaget som bjöd på målet när Viktor Kokman lämnade sin kasse och gick bakom målet för att stoppa upp pucken. Den studsade dock konstigt, Gustav Olhaver snappade upp den och serverade Felix Olsson som stötte in den i näst intill tom kasse.

0–1. Och en kalldusch för Hästen.

Matchbilden i den andra perioden blev om möjligt ännu mer ensidig. Hästen hade mest av spelet och mest av chanser. Spelet var förvisso hafsigt från båda lagen men Hästen var klart bäst och dominerade.

Det krävdes dock fem mot tre för att Joakim Hälleström skulle spräcka nollan och göra sitt första mål för Vita Hästen. 1–1 efter ett bra direktskott. Något mer mål blev det dock inte i mittperioden trots stort övertag för Hästen som exempelvis vann skotten med 17–1 i andra.

Och så gick det som det så ofta gör i sådana lägen. Tredje perioden hann knappt börja inna Felix Olsson hade gett Tingsryd ledningen istället efter en spelvändning där Viktor Kokman gjorde en kanonräddning på första läget men där Olsson på något sätt lyckades gräva in returen.

Vita Hästen fortsatte att slita och skapa mängder av skott, men ofta i lägen där Arvid Söderblom i i bortamålet kunde rädda ganska kontrollerat. Fram tills laget fick ett powerplay med drygt fem minuter kvar. I det kunde inte bortalaget stå emot trycket längre när Marcus Eriksson tryckte in kvitteringen. Ett mål som också tar upp honom i ensam topp i Vita Hästens historia över antal gjorda mål.

Ett mer än Rickard Rauge.

Det ledde fram till en mållös förlängning och ett avgörande på straffar. Där inledde Anton Svensson med att sätta gästernas första straff. Men Patrick Blomberg lyckades också få in en för Vita Hästen och därmed oavgjort även efter de tre ordinarie straffarna.

Lagen fortsatte att missa straff efter straff. Både István Bartalis och Oliver Nordberg var nära för Hästen med två  ramträffar men det verkade som förgjort. Fram tills William Fransson kunde sätta dit den 27:e straffen (!) i raden. När Patrick Blomberg därefter missade var det avgjort. Och Tingsryd tog med sig bonuspoängen.

Patrick Blomberg var tillbaka efter hjärnskakningen.
Matchfakta

Vita HästenTingsryd 23 (01, 10, 11, 00, 01)

Första perioden: 0–1 (19.47) Felix Olsson (Gustav Olhaver). Andra perioden: 1–1 (8.50) Joakim Hälleström (István Bartalis, Jesper Samuelsson), spel 5 mot 3. Tredje perioden: 1–2 (1.42) Felix Olsson (Gustav Olhaver), 2–2 (15.18) Marcus Eriksson (István Bartalis, Filip Cruseman), spel 5 mot 4. Förlängning: –. Straffar: 2–3 William Fransson. Skotten: 53–12 (14–5, 17–1, 17–4, 5–1, 0–1). Utvisningar: Vita Hästen: 2x2. Tingsryd: 5x2. Publik: 2 162.

Karta: Himmelstalundshallen