– Det var skönt att få sätta den. Pucken gick in över benskyddet vid främre stolpen. Där man vill ha den, tyckte Rommel.

Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson hade dukat upp med passningarna. Där, till höger, väntade Rommel i favoritpositionen och nöp till snabbt.

Den förre SHL-målvakten Magnus Åkerlund hann inte med i sin sidledsförflyttning.

Artikelbild

Hästens första mål i kvalserien var viktigt. Efter det släppte spelet lite inför den förhoppningsfulla publiken som stöttade laget från första nedsläpp.

Någon minut senare ökade Marcus Eriksson på till 2–0 när Arvid Degerstedt bjudit på en smart passning.

Hudiksvall skapade en del, inte minst med en man mindre på isen. Gästerna snappade upp några blindpassningar som de kunde ha förvaltat bättre. Förre Hästenbacken Erik Flood var närmast efter sin vackra soloåkning.

Veteranen Conny Strömberg syntes inte så mycket och blev poänglös i Himmelstalundshallen.

Artikelbild

– Jag tycker att vi kom ut bra på dem och visade att vi ville störa dem högt. Vi hade bra fart och skapade mycket, tyckte forwarden Henrik Rommel.

Sista målet satte Emil Eriksson i tom kasse på slutet när Hudiksvall jagade reducering utan målvakt.

Artikelbild

För nye tränaren Sune Bergman blev det en perfekt återkomst. "Sune-effekten" kanske.

– Ja det var en bra start. Vi började lite sådär, men vi har ju inte spelat på en och en halv vecka. Det blev bättre och bättre och vi skulle kunna ha gjort flera mål till, tyckte Bergman efter matchen.

Artikelbild

Det såg lite spänt ut till en början.

– Ja, det var det och det är ju ganska naturligt att det var i en hemmamatch, när det känns som man måste vinna. Man får komma ihåg att laget har förlorat så mycket under säsongen och bara gjort ett mål på de fem senaste matcherna.

Artikelbild

Var det en nödvändig seger för fortsättningen?

– Ja. Det var viktigt att vi kunde vinna. Det var lite halvpanik på slutet med onödiga icingpuckar. Vi var rädda för att förlora.

Artikelbild

Bakåt höll Viktor Kokman tätt hela kvällen.

– Jag tycker att jag hade bra koll. Det händer inte så ofta att man håller nollan. Det var kul, sa Kokman.

Artikelbild

Det här blev något helt annat med endast 16 skott på hela matchen mot i hockeyallsvenskan där han fått närmare 40 puckar mot sig ibland.

– Det är lättare om man får känna mera på pucken. När man får stå och kolla mest får man hålla igång på andra sätt, prata lite extra och så, sa Viktor som har spelat kvalserie med Borlänge för några år sedan.

Artikelbild

Fredagen börjar med en förmiddagsträning i Stallet, sedan rullar spelarbussen mot Skåne för lördagens match mot Kristianstad.