Centern hade en ovanligt snygg svit som spelare i olika klubbar.

Han förde först upp Örebro till SHL.

Året efter tog han upp Vita Hästen till hockeyallsvenskan.

Förra våren var det Karlskronas tur att frälsas med en plats i SHL.

Västerås IK skrev ett långt kontrakt med Lihagen och klubben som hårdsatsat med många utländska spetsspelare tippades som en av seriens storfavoriter.

Men säsongen gick mindre bra sportsligt.

– Det är vanligt i dagens elithockey att det blir så här. Ofta är det inte de bästa spelarna som ger de största framgångarna utan hur man kommer ihop som lag. Där var vi för dåliga sett över alla 52 omgångarna. Det var först på slutet det blev lite bättre, men då var det för sent. Hockey är komplext, det går inte bara att gå ut och tro att man kan vinna. Varje säsong faller favoriter och andra lag spelar över sin förmåga, säger Lihagen.

Precis som för Vita Hästen spelades den sista matchen i söndags och nu kommer den ekonomiska baksmällan för det missade slutspelet.

VIK-hockey behöver fyra till fem miljoner på längre sikt för att klara behoven. Inom den närmaste veckan krävs 1,3–1,7 miljoner kronor för att överleva den likvida krisen.

– Vi trodde intäkterna var två miljoner mer, men fann i torsdags att det inte stämde, sa klubbdirektör Johan Fägerblad på den presskonferensen som direktsändes av Västmanlands Läns Tidning.

Föreningen gick i konkurs år 2000.

Sedan omstarten i division II har ekonomin varit i balans fram tills nu. Att klubben sparkade sportchef och tränare för att sportsligt bli bättre mitt i säsongen förvärrade det ekonomiska läget.

– Vi pratar inte konkurs, vi tror fortfarande att vi har en plan. Det finns många som vill ha ett elitlag i stan. Vi pratar rekonstruktion och jobbar på den vägen. I morgon är första mötet då vi ska titta på hur det ska gå till med rekonstruktionen, sa ordförande Camilla Törngren till VLT.

För Niklas Lihagen som ryktades vara aktuell för Vita Hästen i somras, men gick till Västerås, ser framtiden oviss ut.

– Jag är dåligt insatt. Det enda vi spelare vet är det som är ute på nätet där vi läst som alla andra. Jag har ett tvåårskontrakt men som det är nu vet jag inte ens om klubben lever, säger centern som fick sin fina svit bruten.

– Jag bröt handen och spelade halvskadad under en tid. Säsongen har inte flutit på riktigt.

Hur ser det ut för dig om klubben skulle gå i konkurs?

– Det vet jag inte. Jag har kontrakt och får väl stämpla i så fall. Mitt enda krav är att jag vill vara nära Örebro av sociala skäl, säger Lihagen.

Ulf Stråhle