"Varje match är som en VM-final för oss"

Tranås tog sig till kvalserien som underdogs och kommer att vara ännu tydligare sådana väl där. "Inga tror på oss, vi har ingenting att förlora", säger Eric Gustafsson.

19 mars 2019 14:00

LÄS MER: Motståndet i kvalet är klart.

Tranås AIF gjorde det som få trodde i play off 3.

Slog ut Kallinge-Ronneby.

I två raka matcher dessutom.

– Vi gjorde en perfekt match där nere, kanske vår bästa på hela säsongen, och vann rättvist skulle jag vilja säga, säger Eric Gustafsson som aldrig har representerat någon annan klubb än Tranås.

– Det var lite känslosamt när slutsignalen gick mot Kallinge. Jag fick krama om mina barndomskamrater Filip (Petersson) och Albin (Torstensson) som jag har spelat ihop med många år i Tranås.

Några allsvenska bud under åren har 28-årige Eric Gustafsson inte fått.

Men då får man väl helt sonika ta saken i egna händer när det gäller att få spela på elitnivå.

Tranås – Daniel Josefssons moderklubb – hade ett möte i somras där en vision fastställdes. De ska till allsvenskan. I visionen står det dock allsvenskan 2021.

– Vi är några år för tidiga (skratt), säger Gustafsson.

– Nej, men det är jättekul med ett tydligt mål och att vi har nått kvalserien redan nu tackar vi så klart inte nej till. Vi har redan gjort en bra säsong, men är inte nöjda. Vi är inte där för att se och lära – vi vill utmana. Vi har växt under säsongens gång.

Tranås kommer att tippas långt ner i kvalserietabellen av de flesta. De kan smyga under radarn.

Något som de onekligen trivs med.

– Mot Visby var väl vi lite favoriter eftersom vi valde dem. Men mot Kallinge slog vi verkligen ur underläge. Ingen räknade med oss där och inga tror på oss i kvalserien. Vi har ingenting att förlora vilket är en rätt skön sits, säger Eric Gustafsson.

– Varje match blir som en VM-final för oss. Vi har bara mött Kristianstad tidigare under säsongen, mot dem blev det en seger och en förlust. I övrigt är det nytt. Vita Hästen och Almtuna måste ses som favoriter, det känns inspirerande att åka och möta dem på bortaplan tidigt i serien.

En sak är säker: Tranås har redan haft sina fysiskt tuffaste matcher under den här kvalresan.

– Visby är ett grisigt lag. Och mot Visby så hittade domaren helt plötsligt på nya regler så att Visby fick hållas. Vi hittade ett sätt att besegra dem och gick stärkta ur det där, säger Eric Gustafsson.

Tranås AIF

Bästa poängplockarna:

1) Anders Skoog, 42 poäng.

2) Anton Blomberg, 40 poäng.

3) Eric Gustafsson, 38 poäng.

Tranås kom tvåa i hockeyettan västra. I allettan södra slutade TAIF på tredje plats.

I play off eliminerades Visby/Roma och Kallinge-Ronneby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa