Nja, det slog inte gnistor om Vita Hästens första period i Stiga Arena. Division 1-laget Tranås kom ut med pigga ben och attityd men gästerna kunde ändå komma undan med 2–2. 

Det blev betydligt bättre i andra perioden när Vita Hästen stundtals parkerade på den offensiva tredjedelen. 

Slutperioden hamnade mest om utvisningar. Tranås utnyttjade Hästens vistelser på botbänken och hade kvitterat efter bara ett par minuter. 

Artikelbild

| Erik Borg. Bilden är från lagens möte i vårens kvalserie.

Patrick Blomberg kunde dock snirkla in 4–5 omgående men tränaren Tony Zabel var långt ifrån nöjd med den egna disciplinen. Det blev en timeout för att få struktur i uppträdandet men det hade en klen effekt. Vita Hästen drog på sig ett par utvisningar till men kunde ändå hålla undan till en uddamålsseger.

 

István Bartalis kom ut från det segrande omklädningsrummet men han pratade knappt som en segrare. 

– Vi var lite förvånade i början. Vi höll oss inte till reglerna och principerna och vi hade elva tappade puckar. När vi gav dem chanserna vände de snabbt. 

Artikelbild

| Marcus Eriksson och Linus Andersson. Också en tidigare bild från mötet med Tranås.

–  Andra perioden såg bättre ut. Vi kom in till omklädningsrummet och sa att vi skulle hålla oss tighta i mitten och inte jaga fram allting. När det var fem man på isen var vi det bättre laget, tyckte Bartalis.

 

Det blev en ryckig avslutning den sista perioden. Vita Hästens ungerska landslagsman var inte ensam om att åka på tvåminutare. Men han var kanske den mest förvånade.

– Jag brukar ha fyra–fem utvisningar på en hel säsong. I dag hade jag tre. Det duger inte liksom. Man måste hålla sig på planen. Det är inte så man ska visa vägen. Vi tog bort chansen från oss själva när det blev många utvisningar, sa han.

Det blev bestämt kvällen innan matchen att han skulle göra comeback efter smällen i huvudet mot Almtuna.

– Det är ingen hjärnskakning. Det är en gammal skada från augusti förra året när jag fick en puck i huvudet. Det är nerverna som krånglar lite. Kindbenet håller på och pulserar hela tiden. Vi får hoppas att det går ner, annars är det jävligt jobbigt, sa István Bartalis.

 

Tränaren Tony Zabel var glad över fem gjorda fem mål och spelet i mittperioden. Men han jublade inte heller över avslutningen med alla utvisningarna. 

– Vi dödade oss själva där. Det är inte okej att stå och hugga med klubban för att vi blir irriterade. Vi har mycket kvar att titta på men det var ett steg framåt i andra perioden, sa Zabel när han kom ut från omklädningsrummet.