Uppgifter: Hästen värvar mer från rivalen

Vita Hästens sägs vara ytterst nära att värva Christopher Fish från Västervik. En annan forward från derbyrivalen – Lukas Löfquist – ska vara på väg att göra samma flytt.

9 april 2018 16:00

Det var för en knapp månad sedan som Västerviks-Tidningen avslöjade att Vita Hästen jagade Christopher Fish. Nya uppgifter till VT under måndagen talar om att Fish nu är helt klar för Hästen.

Nu är nästa Västerviks-forward på väg att flytta de elva milen norrut. Enligt vad Sporten erfar så är Lukas Löfquist så gott som klar för Vita Hästen.

22-årige Löfquist anslöt till Västervik i oktober och gjorde tio poäng (6+4) på 37 matcher i grundserien. Den senaste tiden har Löfquist varit indisponibel på grund av skada för Västervik som spelar kvalserien.

Hästen-tränaren Leif Strömberg säger så här angående uppgifterna om Lukas:

– En väldigt duktig spelare helt klart. Generellt sett kommenterar jag inte spelare vars lag fortfarande är igång. Jag vill inte säga mer än så. Om du får rätt eller fel med det här återstår att se, säger Strömberg.

Sporten fick tag på Lukas Löfquist som svarade korthugget:

– Jag kan inte säga nånting om det i nuläget, säger Löfquist.

En annan forward som ska finnas på Vita Hästens radar är Joakim Thelin. 25-årige Thelin har de två senaste säsongerna representerat AIK i hockeyallsvenskan, men har nu lämnat klubben. Thelin producerade 18 poäng (12+6) på 54 matcher.

Våra uppgifter gör gällande att Thelin är nära att skriva på för IK Oskarshamn då han inte var nöjd med Vita Hästens bud.

– Joakim är naturligtvis en bra spelare också. Det är alltid mycket snack om pengar. Vi har en budget som vi följer. Joakim är dock inte avskriven, säger Leif Strömberg.

Avslutningsvis: Philip Rondahl är också en spelare som Vita Hästen håller ögonen på. 21-årige Linköpingssonen har de två senaste åren spelat i Norge respektive Schweiz. Nästa anhalt kan vara Norrköping.

– Även Philip är en bra spelare. Han gjorde en stark säsong i Schweiz, kommenterar en fåordig Strömberg som poängterar att Hästen kommer att få ihop ett bra och spännande lag:

– Det är härligt med allt engagemang. Spelarna födda 1994, 1995 och 1996 är redo att ta för sig mer och bära laget. De är tjurar nu. En som Mattias Kalin är en kille som kan bli en av kaptenerna nästa säsong, säger Leif.

Philip Rondahl skriver så här i ett sms till Sporten sent under måndagsaftonen:

"Jo jag vet att dom är intresserade men mera har inte hänt ännu, så mer jag kan inte säga".

Sporten har sökt Thelin utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa