Trotjänaren: "Finns mer att ta av"

"Vi har inte varit tillräckligt bra, då hade vi tagit fler poäng", säger Marcus Eriksson om Vita Hästens säsong hittills.

21 november 2018 07:00

Han har gjort flest matcher i klubbens historia, varit med länge och upplevt mycket innanför Himmelstalundshallens väggar. Det sena avgörandet mot Modo senast tar hårt ändå.

– Man får försöka släppa det. Klart att det är tungt, säger man något annat så ljuger man. Men vi har inte så mycket att välja på, vi måste upp på banan igen, säger Marcus Eriksson.

Han inledde säsongen med en skada som fortfarande inte är hundra. Han kan spela men känner av den ibland. Poäng har han gjort som vanligt – dock inget mål än.

– Det kommer snart förhoppningsvis. Det har inte stämt riktigt. Jag får fortsätta försöka, mer kan man inte göra. Man måste skjuta för att göra mål och jag får försöka lägga lite fler puckar på mål helt enkelt. Jag får försöka pränta in det i huvudet, det är något jag försökt i hela min karriär.

Hur ser du på säsongen hittills och ert tabelläge?

– Jag har inte jättekoll på tabellen, jag har inte börjat oroa mig än. Men jag förstår att när vi förlorar så tappar vi mark. Sedan har vi inte varit tillräckligt bra, då hade vi tagit fler poäng, svarar Eriksson som känner att energin finns i truppen trots ett par raka förluster på slutet.

– Det tycker jag. Absolut. Det finns en vilja. Sedan måste man kontrollera viljan, ibland har vi gått bort oss lite för att vi velat för mycket. Den balansen måste vi hitta. Det går inte att åka och tänka för mycket, då kommer det låsa sig.

Han förstår att det blir en viss oro utifrån när laget inte får till resultaten på isen.

– Det förstår man, följer man ett lag och är hängiven är det klart att det inte är roligt när laget förlorar. Det tycker inte vi heller, det behöver man inte oroa sig för. De vill väl, så är det alltid, och vill se resultat men det vänder inte på en sekund. Vi måste jobba rätt, fortsätta göra det och bli successivt bättre, säger Marcus Eriksson.

Att möta Oskarshamn är en ny tuff utmaning, inte minst eftersom laget är årets positiva överraskning i hockeyallsvenskan så här långt.

– De är bra. Alla matcher är tuffa. Jag vet inte om jag ska säga att det är en uppgift som passar oss. Vi måste se varje match som en ny match och försöka ta poäng. Vi har inte fått ut max, det finns mer att ta av.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson