Supportern önskar långsiktighet

Den trogne supportern börjar bli luttrad. "Nu måste klubben tänka långsiktigt", säger Christer "Tette" Svensson.

9 mars 2019 18:00

LÄS MER: Inget har gått framåt eller blivit bättre

LÄS MER: "Kände att vi måste agera"

LÄS MER: Profilerna: "Alltid en chock"

Han verkligen brinner för sitt Vita Hästen. Och har så gjort i massor med år.

– Jag har missat sju hemmamatcher sen Himmelstalundshallen byggdes 1977. Det är helt sjukt egentligen, säger "Tette" och skrattar.

Han har fått se både framgång och motgång genom alla åren. Den här säsongen har mest varit tung. Att Hästen nu väljer att byta tränare inför kvalserien välkomnas av den insatte och trogne supportern bland "Dårarna på K".

– Jag tror det var nödvändigt att göra nåt. Det verkar ha kört fast och kommit till vägs ände, säger "Tette".

– Jag dömer inte "Strumpan" (Leif Strömberg) och vet inte vem som är bäst av honom eller Sune (Bergman) men en ny röst kan bli ett lyft, och det tror jag kan vara avgörande för kvalet. Se på Tingsryd som vaknade till ordentligt efter att ha bytt tränare. Det här är kanske rätt tillfälle också, tränarbyte brukar ge effekt en stund och kvalserien är ju tio matcher på kort tid. Det kan vara skillnaden. Styrelsen har i alla fall gjort vad den kunnat nu, säger "Tette".

Det var det kortsiktiga. Förnyat allsvenskt kontrakt är prio den här våren, men sen efterlyser "Tette" en större kontinuitet på längre sikt.

– Det behövs, både högst upp i styrelsen, på tränarsidan, och inte minst bland spelarna. Som det har varit har vi blivit av med halva laget inför varje säsong med många nya in som är ungefär lika bra. Klubben står och stampar och kommer ingenstans. Föreningen utvecklas inte med kortsiktiga lösningar och att bara släcka bränder, säger han.

Han vill se en långsiktig plan som löper genom hela organisationen – styrelse, ledning, A-lag och ungdomslag – för att på så sätt kunna ta små steg framåt år för år.

– Föreningen behöver sätta "så här vill vi spela" och anställa ledare efter det, som de verkligen tror på under flera år framåt, och likadant med spelarna. Ungefär som IFK Norrköping kunnat göra några år och som man börjat kunna skörda av nu, säger "Tette".

Samtidigt som han välkomnade en ny röst i båset led han med den som nu får lämna.

– Tråkigt för "Strumpan" som är en riktigt bra person, han har levt med det här 24 timmar om dygnet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander