"Strul bara med att få in pucken i zonen"

Vita Hästens powerplay har inte rosat marknaden hittills den här säsongen. Henrik Nyberg hymlar inte med att det har varit för dåligt.

28 september 2018 09:00

Laget genomförde ett lättare träningspass under torsdagen, dagen efter Almtuna och dagen före AIK. Segern i Uppsala smakade fortfarande gott.

– Man hade ju lite ångest efter två raka förluster. Det var jäkligt skönt att få vinna. Vi var välförtjäna av den, säger Henrik Nyberg.

Nyberg vet vad segerreceptet var mot Almtuna. Det vill han spinna vidare på.

– Vårt spel med att få ner pucken djupt och få deras backar att vända mot oss, det funkade bra. Det är det som kommer göra oss framgångsrika. Vi kanske inte kommer vara det laget som spelar ut vartenda motstånd med puckinnehav. Vi är bra när vi gör rätt saker, säger 24-åringen.

En sak är säker: Henrik Nyberg saknar inte träningsmatcherna.

– Jag hatar försäsong. Men nu när serien är igång med matcher nästan varannan dag där man försöker hitta spelet för egen och lagets del. Det är helt magiskt – och få förunnat att få hålla på med det här, säger han.

Vad tycker du om dina egna prestationer så här långt?

– Helt okej. Jag jobbar hårt och så där, men har kanske inte fått ut så mycket som jag har velat. Det är något jag jobbar på varje dag. Men säsongen är lång, det är 49 matcher kvar.

Nyberg har bildat kedja ihop med Mattias Kalin och Henrik Rommel i upptakten. En trio han trivs i.

– Vi hade både spelat ihop och mot varandra. Det känns bra. Vi försöker jobba hårt, vinna pucken i anfallszon och skapa chanser därifrån. Vi alla kan ju åka skridskor, säger Henrik Nyberg.

Det har dock bara blivit ett mål gjort från 08-trion under de tre första matcherna.

– Det har inte riktigt släppt. Ett mål på tre matcher är inte godkänt.

Vita Hästens spel i numerärt överläge har hackat betänkligt. Noll mål 13 försök säger det mesta.

– Vi får försöka nöta på det. Jag tycker att vi har strul bara med att få in pucken i zonen och etablera oss. Det har varit problemet först och främst. På träning har vi hittat lite kombinationer, säger Nyberg.

Blir hockeyallsvenskan lika galet jämn nu som alltid?

– Det är helt omöjligt att tippa. Det är löjligt. Vi kan inte göra annat än att fokusera på våra egna matcher, och ta en i taget.

För Vita Hästens del går serien vidare med fredagsmatch hemma mot AIK. Ett AIK som har vunnit tre raka och verkar vara laget att slå denna säsong.

– AIK är svårspelat och har ett väldigt bra lag. Det gäller att vi spelar enkelt och inte blir oroliga om de har mer puck. Vi ska hålla oss till det vi gjorde bra i förra matchen.

Marcus Eriksson tränade för fullt under torsdagen och är tillbaka i truppen. Det betyder mycket för Hästen. I övrigt är truppen intakt från Almtuna.

– Marcus är en skicklig spelare på alla plan. En ledare på isen som visar vägen, en man kan se upp till. Det känns som att han inte har något utgångsdatum, säger Henrik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis