Efter segermatchen mot Karlskoga 27 december presenterade Vita Hästen profilstarke Leif Strömberg i en roll som sportsligt ansvarig.

Därefter har Vita Hästen förlorat fem raka matcher, tappat mark i tabellen och Leif Strömberg har tagit över som tränare efter den kickade Jonas Johnson.

Strömberg fick ingen lätt nöt att knäcka i sin debut i båset. Tabellfyran Pantern på bortaplan är ingen uppgift man skrattar bort. Och Strömberg lyckades inte få stopp på sin dystra trend med Vita Hästen.

Artikelbild

Pantern vann med 4–2.

– Vi hade lika gärna kunnat vinna tycker jag. Chansmässigt skapar vi en hel del, säger tränaren Leif Strömberg.

Vita Hästen började lovande spelmässigt och tog också ledningen genom Wilhelm Westlund. Glädjen över det blev dock kortvarig. Skåningarna kvitterade bara 13 sekunder senare.

Pantern kunde dessutom utöka till 2–1 vilket var ställningen i paus.

Även i den andra perioden gjorde Hästen det första målet. Ett snyggt sådant där Alexander Pettersson förvaltade ett läckert Villiam Haag-förspel när de kom två mot en.

Men återigen fick inte Strömbergs mannar behålla energin från det. Den här gången tog det 14 sekunder innan Pantern nätade igen – och kunde återta ledningen.

– Två onödiga mål. Det fäller oss till stor del i matchen. Vi tillåts inte växa av våra mål. Det är klart att det är jobbigt att få två så snabba mål emot sig i de lägena. Jag tycker dock att vi hanterar det ganska bra, säger Strömberg och lägger till:

– Vi kunde ha gjort bättre avvägningar när vi ska spela framåt eller lugna ner. Framför allt mot ett så bra lag som Pantern. Och i spelet i egen zon finns det detaljer att slipa på.

– Arbetsinsatsen går inte att klaga på alls. Vi gjorde mycket bra i spelet utan puck. Och vi hade flera bra omställningar som vi ska jobba vidare med.

Under slutet av perioden osade det katt kring Viktor Kokman i kassen vid upprepade tillfällen. Vita Hästen hade dock närkontakt inför period nummer tre.

Ett pressat Vita Hästen försökte få till en vändning i tredje akten. Men det kändes som att kraften inte fanns där, samtidigt som Pantern gjorde det bra.

Vita Hästen gick runt på tre kedjor hela matchen. Jacob Sundberg och Nicklas Sjölund, backen som stod uppställd som center då Kevin Elgestål fick kasta in handduken på grund av sjukom, lämnade inte bänken på hela matchen. Arvid Degerstedt gjorde bara ett kort byte.

– Vi hamrade på med våra tre linor. Att Pantern hade bra tryck under vissa stunder är inget konstigt. Så är det i elithockeyn. Vi hade också vassa lägen, säger Leif Strömberg.

Förlusten, ihop med att Västervik slog Södertälje, innebär att Vita Hästen nu ligger på kvalplats. Strömberg står inför en stor utmaning.

– Det är häftigt att vara tillbaka i båset. Jag älskar hockey. Det finns stor potential i laget, vi ska inte gräva ner oss för det här, avslutar Leif.