Strömberg: "Det är en ärlig grupp"

Smällen på slutet mot Modo var inte vad Vita Hästen behövde i botten. "I slutändan är det att vinna matcher som gäller", säger tränaren Leif Strömberg.

20 november 2018 16:00

LÄS MER: "Det som hände suger duktigt"

Det har varit en inledning på säsongen som inte gett Vita Hästen den poängutdelning man önskat. Efter de två raka förlusterna mot Västervik (0–6) och Modo (1–2) är man fyra poäng från fast mark under det nedre strecket.

Oroligt?

Leif Strömberg pratar hellre om hårt jobb för att vända resultaten till sin fördel.

Hästen-tränaren var nöjd med första perioden i Västervik innan man tappade matchen helt efter 3–0.

– Då är det inte många timmars sömn utan ett jäkla jobb, vilket det alltid är här, för att sätta upp matchplanen mot Modo. Där kände vi ett otroligt lugn i båset för vi visste att alla gjorde rätt för sig där ute. Sedan är det fakta det som hände på slutet. Den är inte kul, säger Strömberg om Modos segermål med elva sekunder kvar.

– Men det handlar om att se på det vi gjorde bra och det vi ska fortsätta göra. Inte det vi gjorde dåligt för jag tycker inte att så mycket var dåligt i den matchen.

Är spelarna bra på att skaka av sig ett sådant slut?

– Det är en käftsmäll. 65–70 mil i buss hem skojar man inte heller bort, men man lär sig någonstans också av det. Klart vi är förbannade och besvikna men man kan bli stark av det också.

Även om du känner att ni gjort bra insatser så måste det ge poäng också, är du orolig?

– Någonstans måste vi kontrollera det vi gör. Men jag håller med dig, det gäller att vända de här sakerna till vår fördel. Det är några matcher där vi näst intill spelat ut motståndarna. Den fördelen vill vi vända till oss själva.

Hur gör man det?

– Fortsätter förbereda sig bra, träna bra, hålla borta alla självbedrägerier som går och är ärlig med saker och ting i gruppen. Jag tycker det är en ärlig grupp. Vi har haft ett bra snack idag, svarar Strömberg.

Han fortsätter:

– Jag får ofta frågan hur stämningen är här inne ...

... hur är stämningen?

– Den är bra. Det är klart att det var tyst i bussen, det är ingen som flabbar hem från Örnsköldsvik, men det är en form av harmoni där ändå. Det är en stor del att maskinen tuggar och att man inte gör avsteg. Det är sådant som vänder trender. I slutändan är det att vinna matcher som gäller, man kan snacka hur mycket som helst men det är vad det handlar om.

Har du alla verktygen eller tittar du på någon förstärkning?

– Klart man tittar ständigt, det tillhör jobbet. Sedan ska det finnas möjligheter till det också. Det ska passa in, det ska passa plånboken. Min stora uppgift är att fokusera på de här killarna, idag och här.

Nu ställs Vita Hästen inför den på papperet svåraste uppgiften i hockeyallsvenskan just nu – på onsdagskvällen väntar serieledande Oskarshamn på bortais.

Kan det passa er i det här läget att åka ner dit med lite mindre press?

– För oss är det inte så mycket vilka vi möter, det är att vi gör vårt. Det finns en anledning att de är i toppen, det är för att det är ett bra lag. En viss anpassning är det alltid, men vi måste spela vårt spel.

Vita Hästen har en skadefri trupp bortsett från August Gunnarsson. Mot Oskarshamn är dessutom Arvid Degerstedt tillbaka efter sin fem matcher långa avstängning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson