Stressen på läktaren över för "Wille"

Wilhelm Westlund har bytt ångesten på läktaren mot segrar på isen. "Jag satt och darrade som ett asplöv".

15 februari 2019 22:18

Det var en tung höst, både för laget och för backen Wilhelm Westlund som börjar skrapa av rosten från det långa skadeuppehållet i höstas.

Skadorna gör sig påminda än, men ute på isen märks allt mindre för backen.

– Jag tejpar rejält för att kunna spela men det går allt bättre, sa Wilhelm Westlund som tillsammans med Daniel Josefsson och de andra backparen som höll rent framför egen kasse.

Att hålla nollan stärker självförtroendet, inte bara för en storspelande Viktor Kokman.

– Underlättar om man håller sig felfri. Något vi jobbar med, att vara lite rejälare och välja när vi ska kliva upp på rätt ställe. Kan vi hjälpa Kokman är det skönt. Han gjorde några monsterräddningar idag, då är det lätt att spela, berömde Westlund Hästens målvakt för kvällen.

– Hemmaplan inför lite mer åskådare. Det var bra drag därute, då taggar man till lite extra, sa backen inför lagets andra seger.

Den här gången utan straffläggning.

Trots sistaplatsen andas det optimism i truppen, sex matcher kvar, 18 poäng att spela om och Hästen har spelat hem 24 poäng på 14 matcher. Skillnad mot den tunga hösten med 2018 med 24 poäng på 32 matcher.

– Det har varit jobbigt att sitta vid sidan, det var tungt i december. Vi spelade bra ibland men fick inte med oss någonting. Det är värre än att vara i båset och spela. Jag satt och darrade som ett asplöv.

Ändå vill inte Wilhelm Westlund snegla för långt framåt.

– Bara att ta så många poäng vi kan och se var vi hamnar när serien är slut och ta det därifrån.

Det är klyschigt?

– Ja. Men det är samtidigt så det funkar. Något man måste göra. Det blir svårt om man börjar stirra längre fram, då missar man var man är och tappar fokus.

Det gjorde inte Westlund och Hästen mot VIK.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle