"Skönt att vi får göra två mål"

Hundraprocentig ökning av målproduktionen, samtidigt som Hästen städade defensivt för seger. Då kom trepoängaren.

Poängspelaren Linus Andersson firar sitt mål.

Poängspelaren Linus Andersson firar sitt mål.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-09 22:09

1–2.

1–2.

Det hade kunnat bli en trippel på de nästan symboliska fotbollssiffrorna och essensen av nederlag från VM 1990.

Istället blev det 2–0.

Vita Hästen tog den första bortasegern i Scaniarinken på fjärde försöket.

– Vi har föreberett som till vilken match som helst. Efter två helt okey matcher även om resultaten inte varit med oss. De där hedersamma förlusterna vill man inte vara med om, de svider mest, sa lagkapten Jesper Samuelsson som för en gångs skull slapp kommentera ett nederlag, utan en seger.

Det blev mest det förra säsongen.

– Skönt att vi gjorde två mål nu också. Nästan hundraprocentig förbättring, sa poängspelaren som är uppe i två mål och sju assists.

Första målskytt var Linus Andersson.

Vita Hästen fick en behaglig start in i matchen med spel i numerärt överläge och utdelning kom strax efter det.

Linus Andersson blev serverad puck framför mål och de handlederna har varit effektiva i hockeyallsvenskan. Han lyfte in sitt femte mål, och matchens första, assisterad av  Kevin Elgestål och frispelad av Jakob Stridsberg.

– Jakob la ett sjukt bra pass och jag var ganska fri i mitten. Jag försökte bara få med mig pucken och målvakten var på väg åt fel håll. Han blev väl så överraskad när passet var hårt, så det var bara att lägga den högt, sa den tidigare Skellefteåspelaren som blivit något av ett utropstecken i det offensiva spelet.

– Det var skönt att se den gå in.

Linus fick en ny chans att sätta pucken bakom Alexander Sahlin.

– Jag hade gjort ett långt byte men var väl lite för trött när jag kom till blå. Backen hann checka ut mig lite när jag kom till avslut, sa Linus som är tvåa bakom Samuelsson i poängligan.

Matchen hade olika sekvenser då Vita Hästen pressades hårt, och djupt ned i egen zon. Gästerna var dock betydligt mer effektiva när möjligheterna dök upp.

– Jag tycker vi håller dem väldigt mycket på utsidan hela matchen. De är med och snurrar mycket men när de inte kommer in blir det inte så farligt. Vi gör det bra och .hjälper Kokman i målet. Han gör det verkligen bra också.

Det var precis som "Sama" och Linus påpekade, en lagseger. Slarvet i mittzon under uppspelen var färre, det hårda jobbet i egen zon mer resolut. Backarna Simon Fernholm, Jakob Stridsberg, Anton Danielsson stack ut i det arbetet.

Södertälje som hade flera namn tillbaka efter mycket skador hittade inte några läckor att utnyttja på och det var en besviken hemmapublik som lämnade arenan.

– Vi har gjort om lite i femmorna och ändrat lite i gameplanen. Då ser vi att det är svårt att hitta lägen på oss. Det var bra backspel och första pass och då är det lättare för oss forwards, sa Linus nöjt.

Södertälje hade en handfull lägen men då stod Kokman med hjälp av en uppoffrande defensiv i vägen.

Jesper Samuelsson satte 2–0 i andra perioden efter att Marcus Eriksson, serverat läget.

– Vi pressade bra och vinner puck i anfallszon. Det var bara att dra till. Jag hade haft tre bra lägen innan så det var skönt. Det ska vara täckt på isen men det kan överraska att lägga den lågt.

Lagkaptenen var lättad över att  slippa ge ännu en nästan-seger-intervju.

– Vi har inte släppt in mycket mål på slutet. Viktor tar det han ska ta. Att hålla nolla ger stabilitet. Vi vill vara ett starkt defensivt lag och så har det blivit allt mer. Men över tid håller inte det heller utan vi måste kanske ta fram en större produktivitet offensivt också, sa Samuelsson klarsynt.

Nu räckte det med två puckar på 16 skott för tre poäng.

Närmast väntar Karlskrona hemma för Vita Hästen.

Segerjubel i bortahall.
Segerjubel i bortahall.
Hockeyallsvenskan

Södertälje–Vita Hästen 0–2

(0–1, 0–1, 0–0)

Målen: 0–1 (3.46) Linus Andersson (Kevin Elgestål, Jakob Stridsberg), 0–2 (35.28) Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson).

Skott:  22–16 (8–3, 7–8, 7–5)

Publik: 2465.

Karta: Scaniarinken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!