LÄS MER: Läckra fullträffen visade vägen

LÄS MER: Så är skadeläget med Simon Krekula

En efter en kommer de tillbaka och till lördagens bortamatch mot Karlskoga saknas "bara" tre man – Henrik Nyberg, Simon Krekula och Mattias Kalin. Nyberg är borta säsongen ut, men övriga närmar sig en återkomst på isen.

Backen Anton Danielsson är troligen redo redan nu.

– Anton har haft en liten åkomma i armen och vi tyckte inte han var riktigt klar för spel senast, och får göra en ny bedömning på lördagen, säger Vita Hästen-tränaren Leif Strömberg efter fredagens träningspass.

Av Krekula och Kalin är den sistnämnde närmast speldugligt skick.

– Kalin tror vi kan vara redo för spel tisdag eller onsdag nästa vecka. Krekula har en tidsbegränsning där han måste ha gipsskon på sig, sen om dryga veckan får han börja rehabilitera. Det är det vi har att förhålla oss till, säger Strömberg.

Efter hemmasegern mot Tingsryd senast var det vila och återhämtning för spelarna under torsdagen, men full fart på fredagspasset och uppladdning inför lördagens bortamöte med Karlskoga i Nobelhallen, där publiken bjuds på fri entré.

På de tre försöken hittills har Hästen kammat noll mot förre Hästen-spelaren Gustaf Franzéns Karlskoga.

– Första rundan vi var där gjorde de två snabba mål i power play, sen är det Lundberg (målvakten Henrik, också tidigare i Vita Hästen) som är matchens lirare. Vi var klart bättre. När vi förlorade med 4–1 här hemma hade vi ingen bra dag och gav bort några mål. Sist de var här var vi klasser bättre, ändå vann de med ett mål, säger Strömberg, som tror och hoppas på att poängnollan spräcks den här gången.

– Det är ett bra hemmalag men den här matchen kommer bra i tiden, det blir en bra utmaning för oss.