Sjukdomarna – så är läget i Hästen

Sjukdomar har stört Vita Hästen. "Jag hoppas det gått varvet runt nu", säger tränaren Leif Strömberg inför söndagens bortamöte med Björklöven.

Något positivt besked, men även lite fortsatta frågetecken. Så kan man summera Vita Hästens läge i truppen inför helgen. Två som tillfrisknat efter sjukdom är Marcus Eriksson och August Gunnarsson.

– De är på benen igen. Sedan får vi nog avvakta lite hur det ser ut totalt sett, det är lite tidigt än, säger Strömberg inför resan till Umeå där laget sätter sig på bussen under lördagen.

Målvakten Pontus Sjögren klev av senast mot Leksand efter en period. Han är fortfarande inte helt kurant.

– Han är ett frågetecken. Jag har kallat in Anton Malmborg, han följer med upp, säger Strömberg om Malmös J20-målvakt som står registrerad även i Hästens trupp.

– Det är någon till som vi får avvakta på också. Jag hoppas det gått varvet runt nu. Peppar, peppar, fortsätter Leif Strömberg om perioden med mycket sjukdomar i truppen.

Ludvig Martinsson (smäll mot huvudet), Simon Mitman (också smäll mot huvudet) och Arvid Degerstedt (armbågen) är skadade sedan tidigare liksom långtidsskadade Rickard Palmberg. Ingen av dessa är heller aktuell till mötet med Björklöven.

I och med att man haft mycket strul med just skador och sjukdomar på slutet har Leif Strömberg fått lägga upp träningen lite speciellt.

– Man kan säga att vad vi gör mellan matcherna är upp till oss, det gäller att prestera när det väl är match. Några körde på lite hårdare idag, några vilade lite extra, säger Strömberg om träningsupplägget.

Senaste nyförvärvet, Johan Adolfsson, som blev klar precis innan transferfönstret stängde är redo och spelklar mot Björklöven.

– Han blir perfekt för oss. Han är stark på pucken och fattar liret. Dessutom känner han i princip alla här redan så det är en enkel och smidig grej, säger Strömberg om forwarden som är tillbaka i laget igen för vårens hockeyallsvenska spurt.

Tack vare att resultaten lyft på slutet har Vita Hästen skapat sig ett bra läge inför de sex återstående omgångarna.

Leif Strömberg kollar dock inte särskilt mycket på någon tabell.

– Jag vill inte vara tråkig men det är min ledarstil. Jag bryr mig om vad vi gjorde idag och vad vi ska göra imorgon men fladdrar inte iväg. Jag fokuserar på nästa uppgift och jobbar så med laget också. Om vi tänker på nästa vecka eller nästnästa match redan nu blir det inte bra.

Vad förväntar du dig när ni möter just Björklöven då?

– Det blir häftigt att komma dit. Vi möter ett bra hockeylag med mycket publik. Det känns kul.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa