Så var Västerås-Vita Hästen

Vita Hästen åkte på en klar förlust med 1-4 borta mot Västerås.

Läget är egentligen enkelt. Fyra matcher kvar och nio poäng upp till säker mark. Det är mest en teoretisk chans som Vita Hästen har att undvika negativt kval – men ska det ske lär man behöva vinna mot Västerås i kvällens bortamatch.

Laget har haft en del skadebekymmer på slutet och saknade bland annat sju spelare senast mot Leksand.

Inför kvällen finns både plus och minus i truppen.

På den positiva sidan för Vita Hästen finns att Henrik Rommel är tillbaka efter sin fem mastcher långa avstängning. Det är ingen överraskning.

Dessutom finns Daniel Josefsson med igen på backsidan efter att ha missat förra matchen på grund av en lindrig skada.

Tillbaka är även Mattias Kalin som missat betydligt fler matcher med den handskada han lidit av sedan mötet med Tingsryd 16 december. Nu går Kalin in som center i den tredjekedja som är presenterad inför kvällens match.

Däremot är inte August Gunnarsson eller Kevin Elgestål redo för spel än. Liksom inte heller mer väntade Simon Krekula och Henrik Nyberg som förmodligen är borta resten av säsongen.

Saknas ikväll gör också målvakten Marcus Hellgren Smed, som var bra mot Leksand senast. Inte heller Gustav Ahnelöv finns med i uppställningen jämfört med senast.

I Hellgren Smeds frånvaro finns Jonathan Frykholm med i laget. Kumlas målvakt angavs som tredjemålvakt i Hästen innan transferfönstret stängde. Enligt den officiella uppställningen som först släpptes i ABB Arena var det också Frykholm som kommer gå in från start mot Västerås, med Viktor Kokman som back-up i båset.

Det är dock fel, meddelar assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson till Sporten.

"Stämmer ej, sekretariatet fyllde i fel", skriver han i ett sms.

Viktor Kokman, som väntat, i kassen med andra ord.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa