Så träningsmatchar Vita Hästen

18:e september är det nedsläpp i Hockeyallsvenskan. På vägen dit är det ganska tunt med träningsmatcher för Vita Hästen. ”Det är ett medvetet val. Vi vill förlänga fys-säsongen”, säger nye huvudtränaren Tony Zabel vars lag kommer spela minst träningsmatcher av alla lag i Hockeyallsvenskan.

7 augusti 2019 17:30

Först ut med att teka igång årets Hockeyallsvenska är Vita Hästen som gästar Hovet och AIK den 18:e september. De flesta lagen i ligan är i fullt sjå med att förbereda sig inför sina första matcher på försäsongen – men inte "Hästarna". Första matchen spelas så sent som 21 augusti då Västervik står på andra sidan isen.

– Det är många spelare som kommit in senaste tiden och då är det inte spela match det första vi vill göra. Vi vill träna på och förlänga fys-säsongen och då syftar jag inte enbart på barmarksträning och gymträning. Vi ska gnugga på rejält ute på isen och få ihop det på ett bra sätt, säger Tony Zabel.

Totalt ska Vita Hästen spela sex träningsmatcher och med det är man det lag i ligan som kommer spela minst matcher på försäsongen. Efter Västervik väntar ytterligare två matcher i augusti mot hockeyallsvenska konkurrenter i Karlskoga och Almtuna. Första matchen i september blir mot Tranås den 4:e och den 11:e väntar nytt möte med Västervik. Två dagar efter ställs man mot Västerås i ett genrep.

– Vi vill ha så många allsvenska matcher som möjligt och så möter vi ett bra hockeyettanlag i Tranås. De sista fyra matcherna har vi schemalagt på ett sätt som ska likna vår inledning på säsongen. Det är viktigt att vänja kropparna vid den typen av belastning, menar Zabel.

Vad har mer varit viktigt när ni satt schemat?

– Framför allt har vi haft en vilja att ha motståndare med olika kvalitéer och som inte är för lika i sin spelstil. Västervik är till exempel ett på pappret ganska offensivt lag, Almtuna spelar en annan typ av hockey och Västerås i genrepet blir kanske den tuffaste matchen av dem alla. Eftersom just matchen mot Västerås ligger så pass sent så har de säkert hunnit få ihop det lite mer och det blir ett bra test för oss inför premiären.

Men det är bara sex matcher. Kan det tillkomma någon?

– Nej det kommer det inte att göra. Det är ett medvetet val vi gjort. Vi är nöjda som det ligger just nu.

Vita Hästen har haft en hektisk vecka med en hel del träningspass. Den officiella ispremiären inför publik äger rum i Stallet klockan 19.00 under torsdagen. Tony Zabel är nöjd med vad spelarna visat upp på träning hittills.

– Jag tycker att alla håller en bra nivå på sin status så det är vi nöjda med. Det som är nytt för mig är de här korttidskontrakten vilket gör att spelarna har tränat på egen hand när de kommer hit. Det ser bra ut men det är klart att vi vill höja oss lite till.

Är det någon som faller ur ramen?

– Nej det är det inte. Alla har fått godkänt på de tester vi haft, avslutar Zabel.

Vita Hästens försäsongsmatcher

21 augusti: Västervik – Vita Hästen

23 augusti: BIK Karlskoga – Vita Hästen

28 augusti: Vita Hästen – Almtuna

4 september: Tranås – Vita Hästen

11 september: Vita Hästen – Västervik

13 september: Vita Hästen – Västerås

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg