Möter Leksand – då blir det rekord

Räkna med mycket folk i Himmelstalundshallen ikväll. "Det betyder jättemycket på många sätt", säger kanslichefen Dan Björkman.

15 november 2017 10:56

Hösten har hittills varit lite upp och ner när det gäller tillströmningen till Vita Hästens hemmamatcher. Högsta siffran så här långt är 2 979 personer mot AIK den 20 oktober.

När Leksand kommer till stan ikväll kommer den siffran att slås.

– Vi är närmare 400–500 förbi den redan så det kommer den, säger Dan Björkman.

Så här långt har man sålt nästan 3 400 biljetter och i och med att klubben alltid räknar sålda biljetter är det därmed givet att det kommer bli säsongens högsta siffra ikväll.

– Vi räknar med att kunna sälja fler, jag tror att det minst ska kunna bli 3 700–3 800, säger Björkman om intresset.

Vad betyder det för er?

– Det betyder jättemycket på många sätt. Självklart ekonomiskt där vi får en match där det säljs mycket biljetter. Jag hoppas att de flesta som har säsongskort också kommer och är på plats. En match med mycket folk och tryck i hallen är också bra för intresset, svarar Björkman.

Vita Hästen har tre speciella hemmamatcher på rad nu. Först kvällens mot Leksand, därefter gratismatchen mot Troja/Ljungby den 22 november och sedan mötet med Pantern den 29 november där laget ska spela i orange för att delta i kampanjen för ett mer jämställt samhälle i samarbete med FN:s UN Women som jobbar mot diskriminering.

– Det är tre i rad som är lite speciella. Vi hoppas först och främst att de som kommer ikväll även kommer tillbaka den 22 november. En fullsatt "Himpa" är underbar, säger Björkman.

Hittills den här säsongen har Vita Hästen snittat 2 657 personer på sina hemmamatcher. Lite lägre än under förra säsongen där snittet landade totalt på 2 819.

– Vi vill alltid ha mer. Det har varit okej, men nöjda är vi inte. Det ska man nog aldrig vara, säger Björkman om jobbet för att locka fler till lagets matcher.

De närmaste omgångarna får man i alla fall chansen att höja snittet på hemmais, med start ikväll mot Leksand.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson

Ämnen du kan följa