Vid midnatt stänger det – fönstret för att värva spelare den här våren. Vita Hästen ligger sist i hockeyallsvenskan och det finns en överhängande risk att man kommer få spela ett ovisst kvalspel efter grundserien.

Man säkrade upp Jonathan Frykholm som namngiven tredje målvakt i veckan. Det är fortfarande tänkbart att det kan bli någon mer.

– Vi har inte stängt än, nu har jag inte pratat med Leif (Strömberg, tränaren) på ett par timmar men jag vet att han jobbar på det, säger Rickard Rauge.

Han bekräftar således att klubben fortfarande hoppas kunna plocka in någon spelare till under kvällens lopp.

– Det är uppe på tapeten. Sedan är det inte helt enkelt. Men vi undersöker fortfarande möjligheterna, säger han.

Kan du säga något om vilken position ni tittar på främst?

– Vi har lite skador på forwardssidan, vi försöker se om vi kan hitta något där. Vi vet inte hur länge vi kommer spela i vår så det handlar om att säkra upp det.

Finns det pengar att värva för?

– Det finns ingen sjö att ösa ur, det hänger ihop med det och att det måste vara rätt nivå för oss. Marknaden ser ut som den gör också och vi är inte högst upp i hierarkin, svarar Rauge som dock bekräftar att man har fansens insamlade pengar till hjälp.

Om det blir någon spelare under kvällen eller inte kommer avgöras parallellt med att klubben möter Västerås i Himmelstalundshallen ikväll. I en match med fri entré där ett antal företagare och privatpersoner sedan anmält att de kommer betala ett valfritt belopp per åskådare som kommer.

Rickard Rauge hoppas på en hygglig uppslutning ikväll nu när laget spelat bra på slutet och gjort bra resultat på hemmais.

– Personligen hoppas jag på 3 000–3 500. Det borde det kunna komma ikväll. Det kommer vara en del andra jippon också, säger Rauge om kvällens match i "Himpan."