Rommel är redan en vinnare i "Himpa"

Vita Hästens senaste nyförvärv har positiva vibbar från Himmelstalundshallen. "Jag var med och vann TV-pucken här", säger Henrik Rommel.

21 september 2018 09:00

24-åringen, som senast spelade i BIK Karlskoga, kom till klubben i mitten av augusti. En dryg månad senare ser Rommel fram mot fredagens allsvenska premiär hemma mot Pantern.

– Det ska bli jäkligt kul. I början är det kul med träningsmatcherna också men i slutet blir det lätt att man slarvar iväg. Man tänker på seriemeatcherna och väntar på att det ska dra igång på riktigt, säger han efter torsdagens träning i Himmelstalundshallen.

Det blir en dubbel premiärhelg i hallen med Pantern följt av Björklöven på söndag.

– Det ska bli skönt att starta med två matcher i rad. Det är bra förutsättningar att starta upp serien bra, säger Rommel.

Hur många poäng har ni på söndag kväll då?

– Sex, hoppas jag verkligen. Det siktar vi på och det tycker jag mycket väl vi kan ha.

Det har blandats och getts under försäsongen, både med resultaten och prestationerna.

– Det har sett bra ut på träningarna men sen är det alltid smådetaljer.Jag hoppas vi kan vara bättre i slutet på säsongen än nu men jag tycker fortfarande vi har kommit långt på vägen. Det ska bli kul med premiären, då är det ofta farten och viljan som avgör. Jag hoppas att vi kan vara mest taggade på hemmaplan, det ska vi vara.

Henrik Rommel missade de två första träningsmatcherna och debuterade borta mot sitt förra lag Karlskoga. Ett mål har det blivit hittills och han hoppas det finns betydligt mer krut i klubban när poängen börjar räknas.

– Det är klart att jag hoppas ha mer i mig än vad jag har haft på träningsmatcherna. Samtidigt känner jag att det blir bättre och bättre dag för dag, säger han.

Vad kan du säga om ditt nya lag?

– Jag hade ganska bra koll innan eftersom jag har mött dem tre år i rad nu, och sen vet man vilka de flesta av de nya spelarna är också. Men jag är imponerad. Det ser jäkligt intressant och bra ut. Vi har kommit ihop bra som lag och det är det viktigaste. Individuellt sett finns det också mycket bra egenskaper i vårt lag.

Henrik Rommel firade triumfer i sin nya hemmahall redan 2010, då han var med och vann TV-pucken med Stockholm. Passande nog med sina nya kedjekompisar, 94:orna Mattias Kalin och Henrik Nyberg.

– Det känns bra att spela med dem eftersom jag känner dem sedan tidigare, och det är ju en bra känsla eftersom vi vann här också. Båda två är enkla att spela med. Kalin vet man alltid vad han gör, han är jäkla bra och stark. Nyberg har alltid bra fart så man får kolla upp och försöka hitta honom bara, säger Rommel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh