Rauge valdes – även i aktiebolaget

Föreningen under söndagen. Nu har även Vita Hästen Ishockey AB fått en ny styrelse – med Rickard Rauge som ordförande.

21 januari 2019 19:19

HC Vita Hästen valde sin nya styrelse på det extra årsmötet i Himmelstalundshallen i helgen. På måndagen var det aktiebolagets tur på sin extrastämma. Rickard Rauge beskriver det som ett smidigt möte.

– Det har varit lugnt och gick snabbt, säger han.

LÄS MER: Ikonen vald för Hästens tyngsta roll

Styrelsen i bolaget är lite mindre än den i föreningen. Fyra personer valdes in. Förutom Rickard Rauge som ordförande även Peter Flygt, Richard Lundqvist och Andreas Nordgren.

– Vi har valt att göra så fram till den ordinarie stämman. Det är helt enligt stadgarna, säger Rauge.

De tre som hoppade av AB-styrelsen under vintern är alltså nu tillbaka igen i den nya konstellationen. Efter stämman skulle även aktiebolagets nya styrelse sätta sig ner för ett konstituerande styrelsemöte. Sedan börjar arbetet för att ta sig an våren. I aktiebolaget drivs A-lagsverksamheten.

– Det handlar i princip om att titta på den vår vi har framför oss med A-laget. Det sportsliga är huvudfokuset och även ekonomin. Det går hand i hand. Vi ska jobba stenhårt för att vara kvar i hockeyallsvenskan, säger Rickard Rauge som inte vill spekulera för mycket i om det finns medel att värva för eller inte i nuläget.

– Vi måste få till oss allting, inom någon vecka vet vi lite mer var vi står.

LÄS MER: Han har ett stort symbolvärde för Hästen

Styrelsen i HC Vita Hästen (föreningen): Rickard Rauge (ordförande), Peter Flygt, Richard Lundqvist, Andreas Nordgren, Fabio Baglioni (ny), Magnus Lundbäck (ny), Mattias Fälting (ny). Suppleanter: Molly­ ­Dalenbäck, Daniel ­Lyckhammar.

Styrelsen i Vita Hästen Ishockey AB: Rickard Rauge (ordförande), Peter Flygt, Richard Lundqvist och Andreas Nordgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson