Rauge: "Kände att vi måste agera"

När Vita Hästen kom hem från Västervik möttes de av beskedet att det kommer bli en förändring på ledarsidan.

9 mars 2019 00:35

Efter förlusten i Västervik möttes spelare och ledarstaben upp i Himmelstalundshallen med beslutet från styrelsen att Leif Strömberg inte längre är Vita Hästens huvdtränare.

– Vi meddelade att Leif är arbetsbefriad och att Sune Bergman tar över från måndag morgon. Spelarna är lediga lördag och söndag för att smälta det här lite, berättar Rauge för Sporten strax efter midnatt.

Hur länge har ni haft en sådan här lösning på gång?

– Skarpt har vi jobbat med det den här veckan. Det är alltid svårt, vi har känt under en period att vi var på gång men sedan har vi tappat energin lite igen. Då kom det till ett läge där vi kände att vi måste agera och vi ville ge oss de bästa förutsättningarna vi kan få för att kunna stanna kvar i hockeyallsvenskan. Man måste alltid skilja på sak och person i sådana här lägen, och ha respekt för att det är människor det handlar om.

Rauge fortsätter:

– Det blir så här när man inte plockar poäng. Det är mycket psykologi också.

Hur tog Leif beskedet?

– Klart att han blev besviken, det har vi all respekt för. Men det gick lugnt och städat till. Sedan ska vi förstås följa upp det här, som jag sa är det viktigt att tänka på att det är människor det handlar om.

Innebär det en stor kostnad för klubben att göra ett tränarbyte?

– Nej, det är hanterbart.

Varför föll valet på Sune Bergman?

– Sune har de ledaregenskaperna vi söker, han är tydlig i sitt ledarskap och han har dessutom varit här i två år tidigare. Han var här mellan 2010 och 2012, känner igen klubben och organisationen och har haft ett par av spelarna sedan tidigare. "Macke" (Marcus Eriksson) och "Sama" (Jesper Samuelsson) var här senast han var här också. Han har gjort bra resultat i Norge och var dessutom ledig nu.

Har det gått fort sedan ni började prata med honom?

– Ja, ganska fort, svarar Rickard Rauge om förändringarna i Vita Hästens bås inför den stundande kvalserien.

Sune Bergman ersätter Leif Strömberg, i övrigt kommer ledarteamet vara intakt med Fredrik "Grizzly" Eriksson som assisterande tränare och målvaktstränare samt Per Bäcklin, som kommer fortsätta att stötta A-lagsverksamheten som assisterande tränare.

Kontraktet med Sune Bergman sträcker sig i första läget över den kommande kvalserien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson