Ratade duon kan få revansch på Vita Hästen

Erik Flood och Marcus Fornell fick inget förtroende i Vita Hästen och skeppades iväg till hockeyettan. Nu ställs deras nya lag mot varandra i play off 3. I potten: matcher mot Vita Hästen i kvalserien.

12 mars 2019 10:30

LÄS MER: Beskedet: Vita Hästen sparkar Strömberg

LÄS MER: Rauge: "Kände att vi måste agera"

22-årige Erik Flood kom till Vita Hästen från Almtuna i slutet av förra säsongen. Flood fick förlängt kontrakt med Hästen över den här säsongen, men efter att speltiden varit kraftigt begränsad gick Flood och Vita Hästen skilda vägar i december.

Backens nya klubbadress blev Hudiksvalls HC.

Ett val han inte ångrar ett dugg.

– Jag har det jättebra här. Jag får stort förtroende och får spela mycket. Det är i stort sett två minuter i varje powerplay. Jag är en offensiv back och i Hudiksvall får jag spela i den rollen. Då får laget ut mest av mig. Jag har ingenting att klaga på, Erik Flood.

Hellre en stor roll i ett topplag i ettan än en undanskymd roll i allsvenskan även om man så klart vill spela så högt upp som möjligt?

– Det är klart att man alltid strävar uppåt. Men för min del var situationen i Hästen inte bra. Det var det rätta att byta klubb.

LÄS MER: Bergman: "Som att komma hem"

Hudiksvall har eliminerat Köping (2–1 i matcher) och Piteå (2–0) i de två första play off-stegen.

Erik Flood har på de fem matcherna bidragit med fyra poäng från sin backposition. Totalt under tiden i Hudiksvall har Flood svarat för 22 poäng på 24 matcher. I allettan var Erik hela lagets främste poängmakare.

"Hudik" har ett starkt lag på pappret och har hela tiden haft som tydligt mål att nå kvalserien. Inte sänktes ambitionerna när legendaren Conny Strömberg – 43(!) år – skrev på för kustlaget från Hälsingland.

Flood intygar: Conny håller fortfarande hög klass.

– I powerplay håller han toppklass i Sverige. Alla passningar sitter perfekt och han är riktigt bra som speluppläggare. Conny har varit otroligt nyttig sedan han kom, det är stor profil och kul att ha i laget, säger Erik Flood.

LÄS MER: Krönika: "Ingenting har gått framåt"

LÄS MER: Hästen-profilerna: "Alltid en chock"

Sista hindret för Floods Hudiksvall är Östersund. Om HHC tar sig vidare väntar en kvalserie där Flood får möta Vita Hästen och Almtuna, sina senaste två klubbadresser.

– Det är en stor morot för mig. Det vore väldigt roligt att få spela mot Hästen och Almtuna igen. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Erik Flood.

Östersund var det ja. Där spelar alltså Marcus Fornell.

Fornell hade en ännu marigare tillvaro i Vita Hästen än Flood och lämnade Norrköping i slutet av november. Forwarden var ute i iskylan i Hästen och spelade bara 29 (!) sekunder i allsvenskan innan han hamnade i Östersunds IK.

– Det var väl mer att oavsett vad jag tyckte att jag gjorde så dög det inte för tränaren. I slutet av dagen är det han som bestämmer, men jag tyckte att jag hade vad som krävdes för att få spela. Nu blev det inte så, så då kände jag att oavsett vad jag gör så är laget satt. Det var väl lite därför jag kände att det var dags, sa Fornell till Östersunds-Posten i november.

Vi har varit i kontakt med Marcus Fornell som avböjer att kommentera.

Play off 3

Kallinge-Ronneby–Tranås

Östersund–Hudiksvall

Boden–Huddinge

Kristianstad–Vimmerby

Första matchen spelas i kväll.

Vinnarna gör Vita Hästen och Almtuna sällskap i kvalserien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa