Podd: "Han var hur bra som helst"

IFK:s lagkapten Andreas Johansson gästade NT-podden Vita Stjärnan. "Det var min bästa dag i mitt fotbollsliv", sa "Ante" om SM-guldet i Malmö 2015.

10 november 2017 10:21

Det blev en kvart Vita Hästen och tre kvart IFK Norrköping i det åttonde avsnittet av Vita Stjärnan. IFK-kaptenen Andreas Johansson tog plats framför mikrofonen på Östgötaporten och pratade om det som har varit, och det som är på gång.

– Jag tror det var bra att vi bytte spelsystem redan i höst. Vi har redan nu, de senaste veckorna, kommit på grejer som man kan vrida och vända på. Om vi hade börjat i januari i stället kanske vi hade kommit på det när serien ska starta i april. Nu är vi redan lite längre gånget i det här och jag tror det är positivt att vi redan har testat på det, sa han.

Unge mittfältstalangen talangen Tesfaldet Tekie, som försvann till proffslivet i Belgien i vintras, fick ett särskilt omnämnande i podden.

– Han var hur bra som helst. På träningarna ville man vara i hans lag. Han drev på det och var riktigt bra. Jag hade hoppats att han skulle vara kvar. Om han hade varit frisk hade han nästan varit med och dominerat.

Övrigt som avhandlades var bland annat Andreas Johanssons ordningssinne, hans kontakt med förbundskaptenen och guldtränaren Janne Andersson, HBK-nyförvärvet Isak Pettersson och planerna på att landa i hemstaden Halmstad så småningom. Samt hans makalösa facit med 100 tävlingsmatcher i rad utan att missa en enda sekund.

– Jag visste inte om det själv när ni kom fram med de siffrorna. Däremot hade jag koll på de allsvenska matcherna. Men hundra raka tävlingsmatcher, det är stort och det är jag stolt över. Det är häftigt att ha fått göra, sa Ante.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh