Nybyggt Hästen siktar på revansch

Många spelare och ledare är nya i årets Vita Hästen. En känner dock klubben bättre än de flesta: Niklas Czarnecki. ”Det är känslosamt för mig”, säger den assisterande tränaren.

9 augusti 2019 07:00

När Vita Hästen traditionsenligt presenterades under den första (officiella) isträningen var det en profil som fick störst jubel: Niklas Czarnecki. Han blev märkbart rörd av mottagandet som Vita Hästen-fansen gav honom i Stallet.

– Det är rätt uppfattat. Det är känslosamt för mig och jag är glad att de känslorna kommer till mig, säger Czarnecki som ser tillbaka med värme på sina tidigare sejourer i Hästen.

– Året som vi kvalade mot Modo var ett av mina bästa år som tränare, SHL inkluderat. Sedan var jag general manager under en turbulent period men jag kände ändå alltid fansens stöd, säger han.

Nu kommer han att coacha bredvid nye huvudtränaren Tony Zabel och målvaktstränaren Fredrik ”Grizzly” Eriksson. Tränartrojkan har lång individuell erfarenhet som elittränare, men som enhet är den ny. Den övergripande uppdelningen är klar: ”Grizzly” tar hand om målvakter, Czarnecki coachar backar och Zabel har ansvar för forwards.

– I det dagliga arbetet är det inte så stor skillnad. Vi har tänkt ut roller både bland spelare och tränare men där är vi inte riktigt framme än, säger Czarnecki.

Trots att Czarnecki har flera år i klubben är årets upplaga till stora delar ny. De flesta spelarna har lämnat och många nya har kommit in.

– Sedan jag var här senast är det bara tre spelare som är kvar. Det är ett blankt papper även för mig, säger han.

Spelartruppen såg länge tunn ut – särskilt på backsidan – men med ett antal nyförvärv börjar Hästen nu närma sig full trupp.

Dessutom finns det kvar ett gäng revanschsugna spelare från förra årets mindre lyckade säsong.

Rikard Olsén har inte bara tillbringat hela vintern utan också hela sommaren i Norrköping tack vare flickvännens jobb.

– Jag har haft en riktigt bra sommarträning och det är alltid kul att åka upp till Stallet och höra lite jubel. Det är skönt att de inte buar åt en i alla fall, säger han och skrattar.

Det gick poängmässigt trögt för Olsén förra säsongen – precis som för hela laget – med fyra assist och inga mål totalt. Nu vill han ha ut mer i ett nybyggt Hästen.

– Jag tycker att vi har fått ihop ett riktigt spännande lag. Jag har följt värvningarna hela sommaren och det ser riktigt bra ut, säger Olsén.

Vita Hästens nyförvärv

Jacob Spångberg

Simon Fernholm

Istvan Bartalis

Patrick Blomberg

Oliver Nordberg

Joakim Hälleström

Jens Holmström

Anton Johansson

Oskar Masiello

Arvid Aronsson

Jakob Stridsberg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johannes Stenlund