Ny duo på Vita Hästens skadelista

Två av nyförvärven är skadade och ser ut att missa Vita Hästens andra träningsmatch.

22 augusti 2019 15:19

LÄS MER: Trögt målskytte i Hästenpremiären

Första träningsmatchen slutade med förlust, 1–2 borta mot Västervik, i onsdags kväll.

– Vi tittar inte så mycket på resultatet även om man såklart vill vinna även träningsmatcher, utan mer på de punkter vi hade satt upp innan. Jag tycker vi följde dem under matchen och vi orkade fullfölja som vi vill i 60 minuter. Det var positiva saker vi tar med oss. Sen finns det några saker vi vill jobba med, och behöver bli bättre på. Det var skönt att få spela den här första matchen så vi fick lite svar, helt enkelt, säger Vita Hästens nye tränare Tony Zabel.

Med drygt fyra veckor till den allsvenska premiären känner han sig bekväm med läget.

– Vi följer den planering vi har satt upp, är i fas med den. Sen testar vi runt lite med kedjor och backpar, försöker hitta formationer som vi vill ha i slutändan med lite kemi och såna saker, säger Zabel efter torsdagsträningen.

Redan på fredag kväll är det dags för nästa uppgift – allsvenska konkurrenten Karlskoga på bortais.

– Ett förväntat topplag, men vi kommer fortsätta jobba på våra saker som vi behöver bli bättre på, och testa nya formationer igen så får vi se vad vi får för utfall av det.

Totalt fem matcher till ska Hästen spela innan premiären mot AIK.

– Vi har valt att träna på rejält nästan tre veckor innan vi spelade för att lägga ner en hel del krut på fysiken, för att orka genomföra det vi ska göra på matcherna sen.

Mot Karlskoga saknas Joakim Hälleström, ny från Huddinge, på grund av skada. Nye målvakten från Björklöven, Oscar Masiello är också högst osäker.

– Han fick lite känning efter matchen. Vi får se efter fredagens värmning hur det ser ut, säger Zabel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander