LÄS MER: "Jag kände att det gick dåligt"

LÄS MER: Kylige "Tuppen" hetast i Karlskrona

47-årige Tony Zabel har en gedigen bakgrund som ishockeytränare, mestadels i Djurgården, där han varit både huvudtränare och assisterande i SHL och allsvenskan.

Säsongen 2016–17 var han assisterande tränare i allsvenska Västerås, men fick då lämna jobbet i slutet av säsongen när klubben var på väg ur den näst högsta serien.

Sen hösten 2017 har Tony varit general manager i Tyresö/Hanvikens J 18- och J 20-lag, men på senaste tiden har han även varit synlig i Himmelstalundshallen, det i samband med Vita Hästens J 18-lags träningar.

Han bekräftar den uppgiften, men klargör samtidigt att det inte finns någon dramatik i hans besök i Norrköping.

– Det är en väldigt kortsiktig sak, jag har fått i uppdrag att jobba lite med Hästens juniorer under en kort tid. De har en ganska ung tränare (Jimmie Torneus) och tanken är att jag ska vara mentor till honom under den här tiden, säger Tony.

Hur länge handlar det om?

– Jättesvårt att säga. Vi har träffats några gånger och det blir tills han känner sig redo. Jag är på plats i Norrköping någon dag i veckan, sen hörs vi även per telefon och så. Jag hade aldrig träffat Jimmie tidigare så det här är en ren slump, säger Tony.

Han är noga med att påpeka att han inte har nåt med Vita Hästens A-lag att göra. Att han skulle kunna bli aktuell för den utsatta allsvenska jumbon viftar han bort klart och bestämt.

– Absolut inte, det jag gör i dag (Tyresö/Hanviken) känns bra och passar mitt liv perfekt. För mig har det varit väldigt viktigt att klargöra att jag inte jobbar åt Vita Hästen utan bara hjälper J 18-tränaren, säger Tony Zabel.