"Måste förbereda oss på alla åtta lag"

Playoff 3 för att komma till den allsvenska kvalserien är lottad. Vita Hästen kan ställa in sig på minst en Norrlandsresa.

12 mars 2019 07:00

Vita Hästen avslutade grundserien med den sjätte raka förlusten i Västervik i fredags. Parallellt med Hästens kraschlandning i allsvenskan börjar det också mejslas ut vilka lag som blir kommande kvalmotståndare underifrån. Åtta division 1-lag kämpar om fyra platser till den allsvenska kvalserien. Slutkvalet, playoff 3, spelas tisdag, fredag och lördag.

Så här ser matchserierna ut där det ”andra” laget har hemmaplansfavör i en eventuell tredje match:

Tranås–Kallinge/Ronneby.

Huddinge–Boden.

Hudiksvall–Östersund.

Vimmerby–Kristianstad.

Kallinge/Ronneby vann södra Allettan överlägset medan Boden vann den norra knappt före Östersund.

Vita Hästens assisterande tränare Fredrik ”Grizzly” Eriksson har koll på urvalet även om hälften ska bort den här veckan. Han vill inte ge sig i någon detaljstudie nu men playoffmatcherna kommer självklart följas.

– Vi måste förbereda oss på alla åtta lag men jag vill inte jämföra dem. Grunden är vad vi ska prestera. Sen blir det egentligen sekundärt vilka vi möter, säger han.

Hur känns det inför kvalet?

– Nu har vi ett jäkla jobb framför oss, att se till att vi stannar kvar och spelar allsvenskan nästa säsong. Det är ju hyperviktigt. Nu har man hunnit smälta besvikelsen att hamna där också så det är bara att blicka framåt. Gå in hundra procent med kropp och själ och verkligen se till att vi gör det så bra att vi klarar oss kvar.

Det blev en omställning för alla när Leif Strömberg ersattes med Sune Bergman sent i fredagskväll.

– Det var ingenting man var förberedd på. Det kom som en överraskning. Jag har inte hunnit ha någon kontakt med Leif än men jag ska ringa honom, säger Grizzly.

Men Sune känner du från hans förra tid i Hästen.

– Ja. Han var här när jag kom mitt första år som spelare. Sen tyckte han väl inte att jag var någon succé som målvakt, och att jag skulle bli målvaktstränare i stället. Det var på den vägen min bana som ledare började.

Du har till och med avancerat som tränare efter det.

– Ja, det är kul och det är ingenting jag ångrar.

Vad känner du att Sune kan bidra med?

– Vi får se. Han kom ju i går kväll (söndags) och vi ska sitta ned och prata under eftermiddagen nu. Det är inget jag vill spekulera i nu. Vi får prata igenom noggrannt och ordentligt först och ta det därifrån sen.

Det allsvenska kvalet inleds på torsdag nästa vecka. Almtuna gör Vita Hästen sällskap från allsvenskan. De sex lagen möts hemma och borta för att kämpa om två platser till hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh