Det pratades om måstematch för Vita Hästen borta mot Tingsryd i Nelson Garden Arena.

Efter 4–0 (1–0, 1–0, 2–0), är möjligtvis läget en mer prekärt.

Fakta går inte att bortse från.

Vita Hästen spelade sin sjunde, åttonde och nionde period utan att laget lyckats sätta en enda puck i motståndarmålet. Totalt tre timmars hockey utan ett mål.

Svårt att vinna något i sporten ishockey.

Situationen var knappast något som skapade några glädjeyttringar med 24 omgångar kvar att spela av Hockeyallsvenskan.

Nu krävs ett snitt över 1,95 poäng per match för att nå upp till de 71 poäng som i fjol säkrade allsvenskt kontrakt utan kvalspel.

Kapten Jesper Samuelsson var behärskad och intensiv efter den tunga bortaförlusten, medveten att en ny match väntade mindre än ett dygn några mil bort i Karlskrona.

– Det spelar ingen roll, det går inte att deppa ihop för det. Det leder ingenstans. Vi måste istället förbereda oss som vi skulle leda serien, leda skytte- eller poängligan. Analysera vad vi gjort fel, och jobba på vad vi kan göra bättre. Det är bara att glömma bort förlusten och försöka hitta vägar som kan göra att det vänder, sa han behärskat.

Hästen var inte chanslöst mot kollegan som fått en rejäl resultatförbättring efter att den assisterande tränaren Larry Pilut tagit över laget, och den förre tränaren fick gå.Ändå dröjde det bara 8,49 in i första perioden då Max Novak hoppade in efter en utvisning, kom i andravåg och tryckte in 1–0 till hemmalaget..

Åtta sekunders effektivitet.

Strax innan hade Jesper Samuelsson haft en backhand som Tex Williamsson nickat bort, omedvetet.

– Vi har chanser och vinner skotten, nästan 40 stycken (37). Det enda vi kan göra är att gå till oss själva och rannsaka vad vi kan göra bättre, för att det ska ändras. Vi kan inte gräva ned oss, skälla på varandra för misstag. Vi måste glömma, peppa varandra och se framåt, visst ska vi vara kritiska, ställa krav men på ett konstruktivt sätt.

Ett tidigt mål i andra perioden, matchen var ändå öppen tills dess ett friläge dök upp som gav 3–0 för Tingsryd i tredje perioden. Det var matchen efter att hemmalaget tätat mittzonen och Hästen blivit allt mattare i sina attacker.

– Vi har en hel del målchanser men varför vi sätter dem inte kan jag inte avgöra. Det är klara chanser, så kallade gröna chanser, skarpa lägen. Jag kan inte sitta med Vita Hästen-glasögon och analysera varför gör vi inte mål på våra chanser? Det måste jag göra på ett nyktert sätt. Vi har mer klara målchanser än vad de har. Det trattar ändå ned på individen att trycka dit pucken. Jag har aldrig sett någon tränare göra det, sa Leif Strömberg.