Målet mot Vita Hästen dröjer i rätten

Det dröjer innan Vita Hästen och motparten möts i tingsrättens huvudförhandling.

4 oktober 2018 19:30

I januari möttes Vita Hästen och klubbens tidigare säljare Johannes Cakar i Norrköpings Tingsrätt i det som kallas muntlig förberedelse. Utan att komma närmare en förlikning.

På torsdagseftermiddagen var det dags för en andra muntlig förberedelse mellan parterna. Något som tingsrätten kallat till bland annat för att planera fortsättningen på målen.

– Huvudförhandling är utsatt först till efter nästa sommar, i slutet på augusti eller början av september 2019. Det kan hända att det kan tidigareläggas om vissa frågor löses innan dess men i dagsläget är det detta som gäller, berättar advokaten Henrik Stenberg på Avenir Advokater som företräder Cakar tillsammans med advokaten Anna-Lisa Agneheim.

Vita Hästens tidigare säljare Johannes Cakar valde för drygt ett och ett halvt år sen att lämna in en stämningsansökan efter uteblivna uppdragsersättningar och provisioner under de år han jobbade för klubben.

Det ursprungliga kravet från hans konsultföretag Johannes Cakar Invest AB var på 719 000 kronor, därtill finns även en privat stämning för utebliven semesterersättning på runt 100 000.

Parterna har inte nått någon förlikning.

– Johannes Cakar har strävat efter att målet ska kunna avgöras inom rimlig tid, men Vita Hästen verkar inte ha något intresse av att driva målet framåt. Johannes har inte för avsikt att försöka få till någon förlikning då diskussionerna varit fruktlösa hittills, säger Henrik Stenberg.

Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö vill egentligen inte kommentera fallet, men menar att tidsplanen inte gått att göra nåt åt.

– Ingen av oss parter kan påverka det långa tidsperspektivet, ingen, säger Yvonne.

LÄS MER: "De vill inte betala något"

LÄS MER: Ingen förlikning i Vita Hästens tvist

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander