Linus har hittat målet i förstakedjan

Trots pangstarten – Linus Andersson vill se mer: "Vi har inte kommit upp till vår fulla nivå än", säger Vita Hästen-forwarden.

1 oktober 2019 09:00

Det var hårdkörning direkt. Ett halvt dygn efter Vita Hästens sköna 3–2-seger mot Västervik blev det en svettdrypande dryg timme innan träningen blåstes av.

Inga problem enligt Linus Andersson.

– Det är bra att köra ur kroppen så här hårt efter matchdagen. Det blir som en vilodag när vi åker till Umeå i stället, säger han om tisdagens bussfärd norrut för att möta Björklöven på onsdag. 

Hur mår man när man vaknar efter en match då?

– Man mår bra. Speciellt när man har vunnit.

Vad tycker du om matchen?

– Det var kanske inte den bästa matchen vi har spelat men det var en riktig laginsats.

 

Med Vita Hästen-mått mätt får säsongsstarten nästan klassas som succé. Tre segrar på fem matcher har fört upp fjolårsjumbon till en fjärdeplats. Men det är bara att titta på träningen dagen efter den senaste trean för att förstå att ingen slår sig till ro, klappar sig för bröstet och tänker att de har gått i mål än.

– Det finns mer att ta av. Vi vill bli ännu bättre, ännu noggrannare. Om det inte är så att vi ska nöja oss med det här, säger tränaren Tony Zabel när han går av isen.

Linus Andersson fyller i resten:

– Vi har inte kommit upp till vår fulla nivå riktigt än. Vi har väldigt, väldigt mycket hockey i laget och skickliga spelare. Vi har en bra spelidé i år och den har vi inte kommit upp till till fullo än. Men vi är en bra bit på väg. Laget har kommit samman bra och det är mer det taktiska som ska till, att vi ska orka hålla det hela matcher för att vinna, säger han.

 

För Linus Andersson har många bitar ramlat på plats direkt. När Patrick Blomberg åkte på hjärnskakning inför premiären fick han hoppa in i förstakedjan bredvid etablerade Marcus Eriksson och István Bartalis. 

20-åringen, fostrad i Arvidsjaur och Skellefteå, har tackat för förtroendet och smällt in fyra mål hittills.

– Jag har fått mycket passningar och har fått studsarna med mig. Det är bara att använda mitt skott och försöka träffa målet. När jag kom i vintras var det en inlärningsperiod under mitt första seniorår. Nu känns allting mycket mer naturligt.

Hur är det att spela med "Macke" och István?

– Det är inte tråkigt. Jag tror inte någon i allsvenskan hade tackat nej till det men det är jättetråkigt att "Blomman" har blivit skadad. Han är en väldigt bra spelare och vi behöver honom. Men det är bara för mig att visa framfötterna och visa att jag ska vara kvar när han kommer tillbaka, säger Linus Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa