LHC-forwarden som ska rädda Vita Hästen

Linköpingssonen är redo att spela Vita Hästen kvar i allsvenskan.

21 mars 2019 09:00

LÄS MER: Hellgren mållös utan power play

LÄS MER: Kvalgänget som vill ha heta känslor på isen

LÄS MER: Ekonomiskt kaos – men på isen levererar KIK

LÄS MER: "Varje match är som en VM-final för oss"

I mitten av februari skrev forwarden Viktor Johansson på för Vita Hästen. Han är fostrad i moderklubben Linköpings HC där han spelade under ungdoms- och juniortiden. Till hösten 2017 drog han till USA där han spelat för Odessa Jackalopes (NAHL), Connecticut Jr Rangers (NCDC) och slutligen en match för Corpus Christi IceRays (NAHL) innan han beslutade sig för att åka hem till Sverige.

– Jag har varit skadad stora delar av säsongen och rehabiliterat mycket. Nu känns allt bra, jag har kommit in bra i gruppen och det är schyssta grabbar, säger Viktor, som spelat fem matcher för Hästen.

– Tycker jag är tillbaka fullt. Resultatet på isen för laget har varit sådär, men förhoppningsvis ska det bli bra nu. Jag har fått mer speltid hela tiden och utvecklats så det känns bra, säger 20-årige Viktor.

Nu väntar kvalserie med allsvenska platsen på spel.

– Definitivt annorlunda och en ny upplevelse. Jag har aldrig spelat kval utan bara slutspel, men det här är som ett slutspel fast lite annorlunda. Truppen känns rätt lugn måste jag säga, med bra sammanhållning och vi har kul ihop. Man måste alltid ha kul när man spelar annars funkar det inte, säger han.

Vad kan du bidra med?

– Hårt jobb, stabilt tvåvägsspel och förhoppningsvis även trycka dit någon puck.

Ett mål har han gjort hittills. Målskyttet har varit det stora problemet för laget som helhet, men Viktor hoppas att det kan lossna i kvalet.

– Vi har jobbat hårt på att komma in på kassen, skjuta mycket och så. Jag tror det ska gå bra. Det har varit mycket tävling och hårda träningar för att komma bra förberedda till match nu.

Någon skillnad efter tränarbytet?

– Jo, annorlunda träningar, hårdare skulle jag säga vilket har varit bra nu när vi behövt det, men vi går lite lugnare nu i veckan för att komma i matchform.

Viktor har kontrakt med Hästen säsongen ut. Någon diskussion om en eventuell fortsättning har inte inletts.

– Svårt när man inte vet var vi slutar så det är inget sånt just nu. Vi väntar till säsongen är över.

Du vill spela i allsvenskan i alla fall?

– Absolut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander