Krismöte efter Hästens stora smäll

Krismöte istället för träning. Smällen senast skakade om Vita Hästen. "Det är lite att fundera på", säger tränaren Jonas Johnson.

17 november 2017 13:56

2–7 inför hemmapubliken. Onsdagskvällens match mot Leksand blev inte särskilt munter för Vita Hästen. För att snabbt försöka komma på rätt spår igen valde man att ha ett gemensamt möte istället för den planerade isträningen på torsdagen.

– Man kan kalla det möte eller inte, men vi hade genomgång på video om saker och detaljer som vi jobbar med, säger Hästens tränare Jonas Johnson.

Om det inte blivit storförlust hade ni inte haft mötet, eller?

– Vi hade inte haft det på det sättet i alla fall, det är klart.

Hur mår ni efter senaste matchen?

– Det är klart att det är lite att fundera på och så. Vi måste jobba med saker, men samtidigt får man inte gräva ner sig utan det gäller att ha en energi och se saker som är bra också, säger Jonas.

Vad kan mötet ha gett?

– Förhoppningen är ju att allt vi gör ska göra saker och ting bättre, så det hoppas jag ju. Det var positivt och det känns som killarna tycker det också. Hockey är en sån sport där man inte bara kan säga saker utan det sker så snabba beslut där ute. Det är lite det, att det är så väldigt ont om tid med snabba beslut. Det är inte fel på inställning och vilja. Egentligen vill man att allt ska sitta i ryggmärgen men det gör ju inte det. Det är lite såna saker vi försöker styra upp.

Efter liknande insatsen, 2–8 mot AIK för en dryg månad sen, tog Hästen rejäl revansch i matchen efteråt med 7–0-segern mot Almtuna. På söndag väntar Björklöven borta. Läge för nåt liknande kanske.

– Det gäller att jobba. Nu har vi varit ojämna ett tag. Det är min uppgift att se till att vi kan hålla en bra prestation hela tiden, det har vi inte riktigt fått till senaste tiden.

Hästen har haft en hel del skador senaste veckorna. Jonas Johnson tror att den ganska tunna truppen kan ha påverkats.

– Allting påverkar, så är det, men om det hade varit annorlunda utan skadorna kan jag ju inte svara på, men man vet innan säsongen att det kommer hända saker. Det är inget oväntat utan vi får lära oss av det och försöka handskas med det.

Vad talar för att det blir bättre i Umeå?

– Killarna har en bra vilja och inställningen är bra. Det är ingen som tycker det är roligt att förlora stort utan vi är revanschsugna, och ska göra allt för ett annat resultat nu, säger Jonas.

Två man verkar komma tillbaka i truppen jämfört med senast. Viktige backen Wilhelm Westlund är frisk igen och målvakten Pontus Sjögren skadefri.

Det innebär att Hästen har sju backar, 13 forwards och två målvakter.

– Det är inget som säger att vi inte kan spela på sju backar. Det är bara att inse att vi nu har gått väldigt tunt ett tag och det är en tuff bortamatch och vi behöver nog ha alla tillgängliga spelare, säger Jonas.

Inlånade Färjestadsbacken Alexander Leandersson får beröm för sitt första framträdande i Hästens dress.

– Efter förutsättningar var det bra, han kom ju direkt till matchen. Det är bra inställning att gå in och köra med en gång. Sen finns det ju svårigheter med det, men tycker han gör det bra. Förhoppningsvis är det en fördel att ha fått nån träning med laget, och att vi pratar om saker, så förutsättningarna är ännu bättre i match två.

Victor Lindman är skadad och borta minst två månader till. Mattias Kalin tar av gipset om tio dagar. Unge Jacob Sundberg har hindrats länge av sin hjärnskakning men är nu kvitt den. Istället har han blivit sjuk och är inte med mot "Löven".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander