Krekula: "Är inte så värst bra med mig"

Simon Krekula har inte gett upp på långa vägar, men risken är stor att forwarden inte kommer att kunna spela mer den här säsongen.

11 februari 2019 20:00

LÄS MER: Här är nästa smäll för Vita Hästen

Simon Krekula har inte funnits med i Vita Hästens laguppställning sedan Pantern borta 9 januari. Krekula hade haft skadeproblem innan dess och slitit för att komma tillbaka.

Men mot Pantern fick Krekula ett slag med en klubb mot fotskadan vilket gjorde att den slogs upp på nytt.

Sedan dess har det varit en jobbig kamp.

– Det är inte så värst bra med mig. Jag har haft en skena på foten i tre veckor för att stabilisera upp och minska belastningen. Tanken är att jag ska ha den ett tag till, för att sedan börja med rehabträning. Jag kan gå som vanligt i vardagen, men att träna ishockey för fullt är inte aktuellt, säger Krekula.

LÄS MER: Så är läget med Krekula

20-åringen trodde först att skadan bara rörde sig om en stukning. Men efter en magnetröntgen visade det sig att det var en fraktur han hade att göra med.

– På ett sätt var det skönt att få det bekräftat, för det har hela tiden känts värre än en stukning. Samtidigt är det tråkigt att inte kunna spela, även om jag tydligen har haft tur i oturen, skadan hade kunnat bli ännu värre, säger Krekula.

– Men nu har jag bestämt mig för att det här får ta den tid det tar att läka ihop. Jag får se vad sjukgymnasterna säger framöver, hur jag ska rehabträna. Jag har ju en bit kvar till att kunna spela, jag har faktiskt ingen aning om när det kan tänkas bli.

Stor risk att säsongen är över för din del med andra ord?

– Ja, men det är som sagt oerhört svårt att säga hur det blir. Förhoppningsvis kan jag spela mer, jag vågar dock inte hoppas för mycket på något.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis