KLART: Forwarden lämnar Hästen

Emil Eriksson lämnar Vita Hästen och hockeyallsvenskan. Ny klubb: HC Dalen i division 1.

29 juli 2019 10:55

23–åringen spelade tre säsonger i Vita Hästen och hockeyallsvenskan, nu är han klar för HC Dalen i divisionen under.

– Det har känts väldigt bra från första stund och det är skönt att det blev klart så snabbt. Jag hade flera anbud från andra klubbar men det var till Dalen jag ville hela tiden. Jag har fått upplevelsen över att Dalen är en väldigt familjär klubb och det lockade väldigt mycket. Att sen få utvecklas som spelare under Pelle Gustafsson vägde också väldigt tungt i beslutet, säger Eriksson till klubbens hemsida.

HC Dalens tränare Per Gustafsson hoppas kunna ge Emil Eriksson ett offensivt lyft.

– Jag har följt honom under de tre säsongerna han gjort i Vita Hästen där han haft en liten undanskymd roll. Det är en offensivt skicklig spelare och det är just dessa offensiva kvaliteter som jag hoppas kunna lyfta fram hos honom, det är exakt en sådan spelare som Emil som vi behöver och det känns väldigt bra att han valt att fortsätta sin karriär i HC Dalen.

Emil Eriksson menar att han inte kunnat använda sig av sina offensiva kunskaper i Hästen.

– De senaste säsongerna jag spelat så har jag spelat i tredje och fjärdefemman och kanske inte kunnat använda mig av de kunskaper jag velat. Att Pelle vill få mig till att bli den offensiva spelaren som jag i grund och botten är betyder mycket för mig och det ska bli väldigt roligt att få en nystart.

Kontraktet är skrivet över 1 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Holmqvist