LÄS MER: Så många biljetter är sålda

LÄS MER: Missar möter med Hästen-kompisarna

Har du svårt att välja var du ska sätta halvgarderingarna på ditt Stryktips?

Artikelbild

Blir det långa bryderier när du ska välja vilket kakel du ska ha i badrummet?

Hinner bion börja innan du har bestämt vilka chips du ska ta från den gigantiska hyllan?

Det där är ingenting. Testa att tippa en sluttabell i hockeyallsvenskan. Allt annat kommer att framstå som tvåans gångertabell.

Diverse tips har haglat in från alla håll den senaste tiden. Jag är själv skyldig till ett förslag. Jag vet inte hur många rätt jag kommer få, men jag vet att det är större chans för mig att få 13 rätt på Stryktipset 13 lördagar i rad än att ens pricka in hälften av de hockeyallsvenska lagen på en korrekt placering.

Den kommande säsongen är inte olik många föregångare. Vi har AIK och Leksand som sticker ut. Storklubbarna. Hos dem finns alla verktyg och resurser för en lyckad säsong. Att sätta dem som etta och tvåa är svårt att undvika – det är snarare gjutet.

Men kommer verkligheten att bli så?

Troligtvis inte.

Vem trodde att Tingsryd skulle komma tvåa 2015/2016?

Vilka hade ens något av Mora, Karlskoga, Västervik och Pantern på topp fyra inför 2016/2017?

Och hur många såg en serieseger av Timrå komma förra säsongen?

Inte en själ.

Hockeyallsvenskan är möjligheternas serie. Och det gör den så älskvärd.

Fråga bara Vita Hästens fans angående debutsäsongen i serien. Som nykomling tippades Hästen sist – det ebbade ut i SHL-kval mot Modo och ett Himmelstalundshallen som fullkomligt kokade.

Att något liknande ska ske igen är föga troligt. Men i den här serien kan alla lag – oavsett om det är Vita Hästen, Västervik, Almtuna, Karlskoga eller Tingsryd – ha stora drömmar. Det är något att vårda.

Hockeyallsvenskan är serien där rutinerade rävar vävs ihop med hungriga talanger. Lagen som får ihop den mixen bäst har spolat isen bra för välgång.

Bakom AIK och Leksand ser lag som Modo (Tobias Enström, wow), Björklöven (hela Umeå skriker efter framgång) och Almtuna (man vill ju att Tony Mårtensson ska bli en succé) potenta ut.

Resten?

Getingbo deluxe.

Många utvisningar för hakningar ska delas ut, ett gäng flippmackor ska slås, någons knä kommer att gå sönder – och vi kommer att bevittna stora individuella genombrott.

Sedan vet vi av erfarenhet att det alltid blir lag som floppar, där tränaren kickas efter två månader och karusellen är igång. Att det alltid är ett par lag som överraskat positivt, spelar utan press och flyger fram. Och så lagen som hamnar precis där de förväntas att hamna.

Vilka lag det blir som hamnar i de olika kategorierna återstår att se. Ett utgångstips med Vita Hästen som tia känns fullt rimligt.

Men de kan lika gärna sluta femma som sist.

Snurra tombolan.

Det här kommer att bli förbaskat roligt.